Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pašreiz redz visus priekšnosacījumus, lai jaunās valdības izveidošana izdotos prezidenta noteiktajā termiņā, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Viņš arī pārliecināts, ka jaunā valdība būtu jāizveido pietiekoši ātri.

Uz jautājumu, cik partiju koalīcija ZZS ieskatā būtu veiksmīgākā, Valainis sacīja, ka ZZS no savas puses darīs visu, lai koalīcija būtu maksimāli plaša un rīcībspējīga. Valainis sacīja, ka pietiekoši labi pazīst visas piecas partijas, ar kurām plānotas sarunas par koalīcijas izveidi, tāpat arī ZZS ir labi iepazinuši "Progresīvos". "Esam droši, ko no partijām varam sagaidīt. Ir skaidrs, kādas ir partiju ideoloģijas, un es neredzu pamatu jebkādiem pārsteigumiem," sacīja Valainis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka arī trešdienas tikšanās laikā, runājot par ekonomikas un drošības jautājumiem, partiju vidū atšķīrās viedokļi tikai detaļās.

Savukārt par vēlamajiem amatiem Ministru kabinetā ZZS pašreiz nav runājusi. Valainis sacīja, ka "pagaidām ir jārunā par darāmajiem darbiem - tas ir pats galvenais".

Kā ziņots, Valsts prezidents Rinkēvičs Ministru prezidenta amatam nominējis JV pieteikto premjera amata kandidāti, pašreizējo labklājības ministri Eviku Siliņu (JV).

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Heinrich 24.08.2023, 14:17:07

    Vai ZZS spēs izmest mēslainē pirmajā instancē notiesāto kriminālnoziedznieku lembergu?

  • 0
    ventspilnieks 36,7 24.08.2023, 23:21:35

    No vienas puses šitais frukts ir sētas krancis, kurš ļerkšķ uz visiem. Turklāt no otras puses viņš ir kā runcis, kurš domā, ka viņš ir mājas saimnieks :D

  • 0
    žurka 25.08.2023, 09:09:03

    Aha, kā tad, tā nu ņems un izmetīs SAIMNIEKU...

  • 0
    Vadims Kevrelis 24.08.2023, 15:07:45

    Tie darāmie darbi ir kā caurs akas spainis, tiklīdz tas tiek vilkts augšā tā pa visiem caurumiem gāžas ūdens. Varētu nomanīt uz jaunu spaini bet tas nav izdevīgi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: