Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par atbalsta sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem.

Pamatojoties uz ārkārtējo, kara izraisīto, situāciju Ukrainā arī Ventspilī veikti pasākumi, lai izvērtētu drošības un iespējamās palīdzības sniegšanas jautājumus. Līdz ar ko, Ventspils valstspilsētas pašvaldība ir izvērtējusi iespēju sniegt sociālo palīdzību Ukrainas valsts piederīgajiem, kuri ieradušies Ventspilī patvēruma meklējumos.

Paužot stingru nosodījumu Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenotajai karadarbībai Ukrainā, Ventspils pašvaldība atbalsta palīdzības sniegšanu tās civiliedzīvotājiem.

Ukrainas iedzīvotājiem, kuri militārā konflikta laikā ieceļojuši Ventspilī, pašvaldības iestādes sniegs dažādas atbalsta procedūras. Ventspils Sociālais dienests sniegs sociālā atbalsta pasākumus, Ventspils Izglītības pārvalde sniegs ar izglītības procesu saistītu atbalstu, kā arī Ventspils nekustamie īpašumi un Ventspils labiekārtošanas kombināts no Ukrainas atbraukušajiem iedzīvotājiem organizēs primārās nepieciešamības pakalpojumus – naktsmītnes un ēdināšanu. Medicīnisko palīdzību nodrošinās Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un Ventspils poliklīnika sadarbībā ar valsts institūcijām. Savukārt Ventspils Digitālais centrs informēs iedzīvotājus par kiberdrošību un nodrošinās to Ventspils pilsētā. 

Nolūkā sniegt operatīvu atbalstu, dome nolēma piešķirt telpas, Andreja ielā 11, Ventspilī, Ventspils ukraiņu kultūras biedrībai “KOBZAR” un citām nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā, ziedojumu vākšanai Ukrainai. Kā arī no Pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācijas” 2022. gada budžeta ziedot Ventspils ukraiņu kultūras biedrībai “KOBZAR”, līdzekļus 1 000 EUR apmērā atbalsta pasākumu sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem.

Dome lēma uzdot Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādēm, institūcijām un līdzdalības kapitālsabiedrībām, būt gataviem operatīvi reaģēt un sniegt palīdzību atbilstoši savām iespējām un kompetences ietvaros. Tāpat nolēma par līdzekļu rezervēšanu 100 000 EUR apmērā atbalsta pasākumu sniegšanai patvēruma meklētājiem, kuri ieradušies no Ukrainas militārā konflikta rezultātā.

Ventspils pašvaldības policija ir atbildīgā institūcija, kura nodrošina jautājumu koordinēšanu starp atbildīgajām pašvaldības iestādēm, kā arī nodrošina sadarbību ar valsts institūcijām.  

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -1
    Cita ventspilniece. 05.03.2022, 10:34:01

    Vai domes sēdē piedalījās arī deputāts Lembergs?
    Ja piedalījās,tad kāds bija viņa balsojums par šo domes lēmumu?

  • -5
    Marta P 07.03.2022, 09:54:38

    Te var redzēt, kas piedalījās, kas ne: ventspils.lv/lat/pilseta_parvalde/227735-notikusi-ventspils-valstspilsetas-pasvaldibas-domes-arkartas-sede

  • 0
    Cita ventspilniece. 07.03.2022, 11:26:41

    Martai P....
    Paši mākam atrast.
    Un vēl-informācija,kas piedalījās un kas ne,parādījās tikai šodien.Kurpretim komentārs rakstīts pie raksta jau 5.martā.

  • -5
    Marta P 07.03.2022, 14:40:53

    Ja pati māki atrast, tad kāpēc jautā!?

  • -10
    Rovena Freliha 06.03.2022, 10:01:13

    tikpat labi mēs varam jautāt vai DOMES SĒDĒ PIEDALĪJĀS B.jurševics UKRAINAS ATBALSTAM

  • -7
    Janis Zvejnieks 06.03.2022, 17:07:03

    Dome jau varetu sniegt lielaku atbalstu tiem Ventiniem,kas sobrid ir nonakusi smaga situacija,bet pirms tam ir savu darba muzu ieguldijusi Ventspils izaugsme.Tagat tik daudz atbalsts Ukrainiem,8gadus vareja savas majas darit vissu lai lidz karam nenonaktu,atrisinatu vissu mieriga cela.Vajadzeja pildit Minskas sarunu pienemtas vienosanas.Ne tad dziedaja,kto ne skacit tot moskal.OK.Sodien arpus Dublinas dizela cena 1e un 98 centi.Ka jus domajat ?Latviju sagaida tas pats.Sakat pardot masinas un iepirkt lapstas,kas dzivo dzivoklos,irejiet plekiti zemes,kam skaistais piemajas maurins,saciet rakt jau augsa,kur kartupelus stadit.Maksajumus neviens neatcels,a est ta gribesies.

  • -8
    Marta P 07.03.2022, 09:17:40

    Visiem ventspilniekiem, kas nonākuši kādās grūtībās ir iespējas saņemt atbalstu, palīdzību. Palīdzības iespējas iedzīvotājiem ir un ir bijušas vienmēr, turklāt diez gan daudzas, un, ja kāds nonāk krīzē, tad vienmēr tiek meklētas iespējas, kā risināt.
    Ukrainas iedzīvotājiem šobrīd uzbrūk, par to, ka viņi dzīvo savā zemē, uzbrūk visiem, nešķiro ne pēc tautības, ne vecuma, ne sociālā stāvokļa, uzbrūk civiliedzīvotājiem. Tas nav attaisnojams, tas nav saprotams un tas nav pieņemams. Neviens to neprovocēja. Ukraiņi ir par mieru.
    Un cilvēcīgi ir palīdzēt tiem, kam uzbrūk, kam vairs nav ne māju, ne vietas kurp patverties.
    Un šī palīdzība cilvēkiem kas bēg no kara nekādi neatņems palīdzību ventspilniekiem, kam tā nepieciešama.

  • -6
    Larijs Kukarans 07.03.2022, 12:48:05

    Pilnīgi piekrītu Jānim,nevajadzēja pārkāpt Minskas vienošanos.Cik ilgi tad krieviju varēja kaitināt,te ir rezultāts!Sūdus taisa tie kas apzog valsti,tas ir pie varas,bet jāizstrēbj putra ir tautai.Latvijā tas pats,tikai ukraiņiem ir cits temperaments.Un pareizi ir,jādoma par savējiem pirmkārt,nu,ja būtu latvija bagāta valsts,tad var palīdzēt vēl kādam,bet paši ar pliku pakaļu,nu tik palīdzēsim,savējie kaut ka izgrozīsies.Un nevajag te skaidrot,ka tur ir karš,jā,tas ir šausmīgi jebkurā gadījumā,karš ir karš.Cik tad latviešu vēl ir latvijā,palīdziet paši sev!

  • -2
    Heinrich 07.03.2022, 13:29:41

    Mūsu ienaidnieku ienaidnieki ir mūsu draugi.
    Vadīsimies labāk pēc šāda principa.
    Lielkrievu civilokupanti Latviju apsēduši daudz lielākā skaitā.

  • -2
    sranskis 07.03.2022, 15:48:33

    Tu esi lasījis šīs Minskas vienošanās vai tikai atgremo putleristu saukļus par Minskas vienošanos, 8.gadus apšaudīto Lugandonu un krustā sistajiem puisīšiem?

  • -5
    Janis Zvejnieks 07.03.2022, 19:15:59

    Atmetam emocijas un iesledziet rubilniku,sakam domat.Degvielas cena,driz eiropa bus pari 2eiro,ari Latvija.Tatad,visi partikas produkti ari celsies cena,viss sabiedriskais transports,vissi komunalie maksajumi apsoluti viss.Tikai jusu algas paliks tadas pasas,kad nomaksasiet rekinus,tad domasiet,ko nopirkt esanai.Mani ari tas skars,bet ne tik izteikti.Irija minimala alga ir 10,50 stunda,es par tadu nestradaju.Irijas valdiba gadiem necakarejas.Transports ,partikas produkti celas cena,tatad driz minimala alga ari tikspacelta.Driz pasi sava starpa saksiet naidoties,jo pec rekinu nomaksas,naudina tutu,bet beglis siltuma un apcubinats par velti un vel 300E un bernam 79E paedis un slava Ukrainai.Viss saziedotais jaatstaj Latvija,ari nauda,beglu uzturesanai.Dzivosana ir,apgerbs saziedotais ir,nauda saziedota beglu barosanai.Cigaretem,alkanam lai pasi nopelna.

  • -2
    Heinrich 08.03.2022, 03:06:20

    https://www.youtube.com/watch?v=CVc-rWujpHs

  • -1
    Kàpèce 08.03.2022, 14:35:52

    Rovena Freliha-Jurševics ir tiešā palīdzībā Ukrainas tautai,nevis tikai muti dzesē,bet reāli piedalās.

  • -4
    Soross 26.06.2022, 19:28:00

    Tiešām ĢVK, Jurševics un kas tur vēl piebalsojuši Lembergam par to, ka jāpalīdz ukraiņiem? To vien ir vērts ierakstīt skurstenī!

  • -3
    Staķis 27.06.2022, 13:44:54

    Jurševics par Lembergu sliktu runā tikai sociālajos tīklos, jo tā var ļoti viegli audzēt savu auditoriju. Šo taktiku pielieto jau vairāk kā 4 gadus visa partija un rezultāti ir sekmīgi, jo par Lembergu kaut ko uzzināt grib visi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: