Starptautiskajā tūrisma izstādē "ITB 2016", kas no 9.marta līdz 13.martam notiks Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, tiks popularizēta Ventspils kā viens no vācu tūristu iecienītajiem galamērķiem Latvijā, informēja Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītājas vietniece Inga Aulmane.

Ventspilij Vācijas tirgus ir nozīmīgs, ko apliecina arvien pieaugošais ceļotāju skaits, norādīja Aulmane. Ventspils naktsmītnēs nakšņojošo ceļotāju vidū vācieši ir otrajā vietā, un viņu skaita pieaugums 2015.gadā bija ap 10%. Iecienīta nakšņošanas vieta ir Ventspils Piejūras kempings, kur 2015.gadā nakšņojuši 1444 vācieši, ārvalstu ceļotāju vidū ieņemot otro vietu aiz Lietuvas. Viesi no Vācijas Ventspilī ierodas ar auto, jahtu vai prāmi un labprāt ceļo arī ar velosipēdu.

Divas reizes nedēļā Ventspilī piestāj kompānijas "Stena Line" prāmis "Stena Flavia", kas kursē starp Ventspili un Travemindes ostu Vācijā.

Lai nodrošinātu ceļotājiem informāciju dzimtajā valodā, Ventspils TIC jau daudzus gadus izdod tūrisma brošūru un kartes vācu valodā, arī Ventspils virtuālā vēstniecība "Visitventspils.com" pieejama vācu valodā.

Kā liecina izstādes organizatoru sniegtā informācija, Berlīnes izstādē piedalīsies pārstāvji no 185 valstīm, apliecinot, ka šī izstāde ir viens no nozīmīgākajiem nozares sarīkojumiem visā pasaulē. Izstāde "ITB" šogad svin 50.gadskārtu. Tai par godu tiek organizēta plaša kampaņa "Ar mīlestību no Berlīnes".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    inga 08.03.2016, 13:03:30

    Ari Skandinavija butu iespejams Ventspili popularizet- satiksme ir, kapec tik maz ar zviedriem, norvegiem sadarbojamies?

  • 0
    norge 09.03.2016, 20:59:23

    atbilde to inga tapec ka te nava ko redzet un darit , saksim ar drosibu tad ar viesnicam un barosanas iestadem ,un ko vispar seit var redzet ja neskaita jurmalu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: