Gatavojoties iepazīšanās vizītei Lietuvā, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsver, ka ar Lietuvu ir būtiski aktualizēt līgumprojekta izstrādi par abu valstu robežu uzturēšanu, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis skaidro, ka līgumprojekta izstrādes aktualizēšana ir būtiska, ņemot vērā starptautiskās migrācijas politikas izaicinājumus. Šāda līguma noslēgšana arī būtu būtisks abu valstu iekšējās drošības jautājums, tāpēc viņš rosina atsākt ekspertu līmeņa sanāksmes, lai šo jautājumu atrisinātu.

Tāpat Kučinskis ir gandarīts, ka pēc četru gadu pārtraukuma darbu ir sākusi Starpvaldību pārrobežu sadarbības komisija. Viņaprāt, komisiju sēdes būtu jārīko regulāri, jo tā ir iespējams efektīvi risināt dažādus pierobežas reģioniem svarīgus praktiskās sadarbības jautājumus.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis rīt, 3.martā, dosies iepazīšanās vizītē ar Lietuvu. Tur viņam paredzēta tikšanās ar Lietuvas premjeru Aļģirdu Butkeviču un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Tāpat valdības vadītājs apmeklēs uzņēmuma "Sakret" rūpnīcu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: