Dažos gados būtu nepieciešams panākt, ka iekasēto nodokļu apmērs ir 33% no iekšzemes kopprodukta (IKP) pašreizējo 28% vietā, intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kā norādīja ministre, to iecerēts panākt ar nodokļu izmaiņām un nodokļu iekasēšanas efektivitātes uzlabošanu.

Pēc ministres teiktā, šogad ar nodokļu izmaņu izstrādi valdībai ir vērojams laika trūkums. Viņa atgādināja, ka ir pasūtīts Pasaules Bankas pētījums par Latvijas nodokļu sistēmu un ekspertu secinājumi varētu būt zināmi vasarā.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka lielāku nodokļu slogu vēlētos pārnest uz kapitālu un nekustamo īpašumu, vienlaikus atbalstot jaunos uzņēmējus. Ministre arī atzina, ka piedāvās tikai tādas nodokļu izmaiņas, ko būs iespējams saskaņot ar sociālajiem partneriem.

Kā norādīja politiķi, mērķa panākšanā uzsvaru vajadzētu likt arī uz ēnu ekonomikas apkarošanu, jo patlaban esošie nodokļi, tostarp, pievienotās vērtības nodoklis netiekot pienācīgi iekasēti. To plānots panākt, sakārtojot situāciju Valsts ieņēmumu dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    norge 01.03.2016, 19:44:04

    ludzu vel kur var dabut naudu
    1 Banku pelnas nodoklis
    2 musu miljonariem nonemt soc nodokla slieksni lai maksa
    3 miljonarim uzlikt ka visur pasaule pelnas nodokli un pareizos ipasumu un luksa preces nodokli
    4 samazinat ministrijas un VID darbinieku skaitu nemot pa piemeru igauniju vai norvegiju
    5 partaukt maksat saimas deputatiem kompensacijas ja netiek izveleti nakama saima , likvidet deputatiem un MK visas kompensacijas tas ir pa dzivokliem un transportu , tas pats atiecas uz pasvaldibam

  • 0
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 02.03.2016, 01:21:33

    Pētījumu viņai vajag? nopietni? Vai tas nav dārgi?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: