Pērn, salīdzinot ar 2014. gadu, Latvijas Pastā apstrādāto starptautisko ienākošo sīkpaku skaits pieaudzis par gandrīz 34% jeb gandrīz par vienu miljonu vienību, informē uzņēmums.

Savukārt pagājušā gada decembrī, kas tradicionāli ir noslogotākais darba laiks pasta uzņēmumiem visā pasaulē, Latvijas Pastā apstrādāts par 25% sīkpaku vairāk nekā analogā laika periodā 2014. gadā. Šajā periodā pastā apstrādāts nepilns pusmiljons gan ienākošo, gan izejošo sūtījumu, kas ir par 25% vairāk nekā analogā periodā 2014. gadā.

 

Joprojām strauji turpina pieaugt sīkpaku apjoms, kas pastā pienāk ar internetveikalu starpniecību, īpaši no dažādām Āzijas valstīm, starp kurām lielāko īpatsvaru veido sūtījumi no Ķīnas. Savukārt vienkāršo iekšzemes un starptautisko vēstuļu korespondences sūtījumu apjoms decembrī, salīdzinot ar analogu periodu 2014. gadā, palicis nemainīgs, šādu korespondences sūtījumu pārsūtīts mazliet vairāk par 71 tonnu. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī 2015. gadā visvairāk vēstuļu korespondences sūtījumu tika saņemts no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas un Krievijas, kā arī nosūtīts uz šīm valstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: