Valsts prezidents Raimonds Vējonis neplāno ierobežot savu interešu un vaļasprieku baudīšanu, esot augstajā amatā, - arī šovasar viņš plāno spēlēt basketbolu "Ghetto Games" turnīrā, jau iegādātas biļetes uz "Prāta vētras" koncertu un tiek kalti plāni par dalību Eiropas čempionātā futbolā.

Intervijā Latvijas Radio 5 prezidentam tika vaicāts, vai viņš plāno būt "tuvu iedzīvotājiem", apmeklēt dažādus koncertus un citus pasākums, uz ko Vējonis atbildēja, ka pirms stāšanās prezidenta amatā to ir darījis un turpinās arī tagad. Prezidents izteicās, ka nekas viņu nespēs ierobežot, pat protokols nē. Vējonis 18.jūlijā plāno spēlēt basketbolu "Ghetto Games" turnīrā Krāslavā, ko darījis arī iepriekš, bet šo svētdien plānota dalība jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā.

 

"Būšu koncertos arī pie tām grupām, kas man patīk, piemēram "Muse" un "Depeche Mode", kas man ir mīļas grupas. Man ir nopirktas biļetes uz "Prāta vētras" koncertu," teica Vējonis. Uzklausot raidījuma vadītāja viedokli, ka prezidentam vēl nācies pašam pirkt biļetes, Vējonis norādīja: "Protams, ir jāpērk biļetes. Galu galā tas ir koncerts, un mākslinieki arī ir cilvēki, kuriem ir jānopelna iztika, līdzīgi kā prezidentam. Katrs par savu darbu saņem atalgojumu, un tas ir normāls process," viņš norādīja.

 

Prezidents atzina, ka ļoti labprāt apmeklētu arī Eiropas Futbola čempionātu, kuru apmeklējis arī vienā no iepriekšējām norises reizēm. Sports prezidentam bijis tuvs jau kopš bērnības, viņš nodarbojies ar vieglatlētiku. Tas esot viens no iemesliem, kādēļ viņš savā amatā vēlētos pievērsties arī sporta jautājumiem. "No valsts puses būtu nepieciešams rast stabilu finansējumu sportam, tai skaitā jauniešu," norādīja Vējonis.

 

Prezidents stāstīja, ka skolas laikā ir piedalījies Dziesmu un deju svētkos kā kora dalībnieks. Spēlējis arī ģitāru ansamblī. Tāpat bija sācis darboties deju kolektīvā, tomēr iniciatīva vienā brīdī apsīkusi.

 

Runājot par komunicēšanu sociālajos tīklos, Vējonis atzina, ka nav bijis ļoti aktīvs sociālās vietnes "Twitter.com" lietotājs un tur ieraksta kaut ko brīdī, kad "sajūt, ka tas būtu nepieciešams". Piemēram, šorīt viņš apsveicis Latvijas armiju 96 gadu jubilejā. Viņš uzsvēra, ka sociālajā vietnē arī turpmāk plāno komunicēt pats. "Nav jēgas turēt tvitera kontu, ja kāds cits cilvēks raksta tavā vietā. Kā kāds cits cilvēks var zināt, ko es, piemēram, domāju," sacīja Vējonis.

 

Prezidentam ir arī "Facebook.com" konts, kuru viņš lielākoties lieto kā fotogrāfiju apmaiņas vietu. "Jāsaka, ka pēdējā laikā nav sanācis īpaši nekur daudz braukt, līdz ar to tur iznāk mazāk ievietot kādas fotogrāfijas - kaut ko par sevi," viņš sacīja.

 

Vējonis arī atklāja savas līdzšinējās karjeras ekstremālākos mirkļus. Reiz viņš Vidusjūrā niris uz 30 metru dziļumā nogrimušu kara kuģi, bet pēc 20 metriem sabojājusies gaisa padeve. "Bija jāizmanto zināšanas, kas iegūtas niršanas kursos tepat Latvijā. Devos pie partnera, ar kuru kopā niru, paņēmu viņa rezerves elpošanas iekārtu un mierīgi pacēlos augšā virs ūdens," stāstīja Vējonis.

Reiz ziemā viņš niris zem ledus. "Tāda pieredze man bijusi, otrreiz gan nevēlētos atkārtot. Sajūta nav īsti omulīga, jo ir tāds ledus vāks virs tevis," sacīja Vējonis.

 

LETA

 

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: