No 28. jūlija līdz 2. augustam jau 12. gadu pēc kārtas Venstpilī tiks rīkota Starptautiskā vokālā meistarklase.

Jaunajiem dziedātājiem sešas dienas būs iespēja strādāt ar atzītiem ārzemju un pašmāju vokālajiem pedagogiem. Savukārt baroka mūzikas cienītājus svētdien, 2. augustā plkst.15:00 iepriecinās meistarklases noslēguma koncerts Livonijas ordeņa pilī.

 

Vokālās meistarklases piedāvās plašas profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas. Vokālisti iesācēji, mūzikas skolu un augstskolu studenti, kā arī profesionālie dziedātāji, vokālie pedagogi, kora mākslinieki un citi interesenti varēs strādāt individuāli ar pedagogu atklātās meistarklases nodarbībās vai būt meistarklases vērotāju vidū.

 

Nodarbības vadīs ievērojami ārzemju un pašmāju dziedātāji, pedagogi – Džoija Mammena (Anglija), Karmene Radovska (Latvija/Malta) un diriģents prof. Helge Doršs (Vācija).

 

Meistarklašu dalībniekiem būs iespēja apgūt iedarbīgus balss un elpas vingrinājumus, paplašināt izpratni par skaņdarbu interpretāciju, iepazīt metodes, kas palīdzēs izprast sevi, pārvarēt nedrošības sajūtu, cīnīties ar pārmērīgu uztraukumu, atraisīt un noslīpēt priekšnesuma prezentācijas prasmes. Dziedātāji meistarklasēs pirmo rezi varēs piedalīties noklausīšanā un strādāt pieredzējušā vācu diriģenta prof. Helges Dorša vadībā pie dažādu Mocarta operu lomu sagatavošanas.

 

Labākajiem dziedātājiem būs izdevība dziedāt lieliskā stīgu kvarteta AD LIBITUM pavadījumā meistarklases noslēguma koncertā Livonijas ordeņa pilī 2. augustā.

 

Iepriekšējo 11 gadu laikā meistarklasēs kā pedagogi un dalībnieki ir piedalījušies izcilas latviešu operas zvaigznes - Aleksandrs Antoņenko, Kristīne Opolais, Liene Kinča, Sonora Vaice, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Krišjānis Norvelis, Margarita Gruzdeva, Lilija Greidāne, Natālija Kozlova, Zigrīda Krīgere un daudzi citi.

 

Daudziem dziedātājiem meistarklasēs gūtā pieredze ir palīdzējusi pilnveidot vokālo un skatuves meistarību, nodibināt jaunus un nozīmīgus kontaktus, veiksmīgi uzsākt mācības un vokālo karjeru Latvijā un ārvalstīs. Tā ir arī lieliska izdevība izbaudīt daudzpusīgo un interesanto Ventspils pilsētas svētku kultūras un izklaides programmu!

 

Aktīvo meistarklases dalībnieku vietu skaits ir ierobežots. Plašākai informācijai par meistarklasi, iespējām rezervēt naktsmītni un pieteikuma anketas saņemšanai, rakstiet uz e-pastu alidavane@inbox.lv vai zvaniet pa tālruni 29139033.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: