Ārzemnieku izmitināšanas centrā patlaban ir brīvas 12 - 15 vietas, šodien raidījumā "900 sekundes" teica Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš vērsa uzmanību, ka ārkārtas situācijā atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem Latvija var izmitināt pāris simtu bēgļus, taču šāda iespēja nav uz ilgu laiku.

"Tas ir nopietns jautājums, par ko ir vērts padomāt," rezumēja Garbars.

 

Jau rakstīts, ka Eiropas Komisija (EK) trešdien ierosinājusi divu gadu laikā uzņemt 20 000 bēgļu un izmitināt tos visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, attiecībā uz Lielbritāniju, Īriju un Dāniju nosakot, ka šīs valstis pašas varēs izvēlēties, vai tās kādu bēgli uzņem vai nē.

 

Atbilstoši izmitināšanas kvotu shēmai, kas būs balstīta valsts izmērā, ekonomikas apjomā un citos parametros, Vācija uzņemtu visvairāk imigrantu, tai sekotu Francija un Itālija, pieņemot, ka Lielbritānija kvotu programmā nepiedalās.

 

Atbilstoši bēgļu kvotu projektam Latvijai būs jāuzņem 220 bēgļi, Lietuvai - 207, Igaunijai - 326, bet Somijai - 293 bēgļi, liecina EK mājaslapā publicētā informācija.

Jau rakstīts, ka līdz ar Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra "Olaine" slēgšanu ar 2011.gada 1.jūniju aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs "Daugavpils" ir vienīgā nelegālo imigrantu izmitināšanas vieta Latvijā.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: