Partija "Latvijai un Ventspilij" savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam nevirzīs. Taču partijas diskusijās ticis virzīts arī Aivars Lembergs

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partija "Latvijai un Ventspilij" savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam nevirzīs, atklājis partijas vadītājs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Partijā "Latvijai un Ventspilij" iepriekš tika apspriestas četras iespējamās kandidatūras, ko varētu piedāvāt diskusijām par ZZS Valsts prezidenta amata kandidātu, - Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns, Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis un Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere. Visiem četriem bija dots laiks pārdomām, un viņi nolēmuši savas kandidatūras tālākai apspriešanai nevirzīt.

Lembergs neslēpa, ka partijas valdē izskanējis ierosinājums apspriest arī viņa iespējamo kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu, taču viņš no tā esot atteicies jau uzreiz.

 

Lai gan ZZS apvienībā ietilpstošās sadarbības partijas vēl nav nosaukušas savus kandidātus diskusijām par ZZS Valsts prezidenta amata kandidātu, neoficiāli ir izskanējusi informācija par pieciem iespējamiem kandidātiem - aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, zemkopības ministru Jāni Dūklavu, labklājības ministru Uldi Auguli, Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu.

 

Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis jau iepriekš paudis, ka partija par savu oficiālo izvēli paziņos 11.maijā.

 

Visas koalīcijas kopīgais lēmums par Valsts prezidenta amata kandidātu paredzēts 12.maijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: