Šodien vizītē Ventspilī ieradās Latvijas Republikas Finanšu ministrs Jānis Reirs. Tās laikā pie apaļā galda, lai diskutētu par ministrijas piedāvāto jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli un citiem aktuāliem jautājumiem, sēdās triju pašvaldību - Ventspils pilsētas, Ventspils un Talsu novada pārstāvji.

Ventspils pilsētas domē Finanšu ministrijas pārstāvji tikās ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, priekšsēdētāja vietniekiem un citiem Ventspils pilsētas domes pārstāvjiem, kā arī ar Ventspils novada un Talsu novada domes vadību.

Gan Finanšu ministrijas, gan Ventspils pilsētas domes prezentācijas 8. aprīlī bija iespējams skatīties tiešraidē internetā, un to ieraksts ir pieejams arī Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv

Vizītes laikā kā galveno jautājumu Finanšu ministrija akcentēja jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli, kas izstrādāts finanšu ministra Jāņa Reira vadībā, sadarbojoties un ieklausoties pašvaldību vadītāju ieteikumos ministra izveidotajā Konsultatīvajā padomē par pašvaldību finanšu jautājumiem, kā arī vizītēs, tiekoties ar pašvaldību vadītājiem un darbiniekiem.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs par jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli saka: "Finanšu ministrija ir godprātīgi un īsā laikā izstrādājusi finanšu izlīdzināšanas modeli, kas jau sen bija jāizdara Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Jau pirms četriem gadiem piedāvāju šo jautājumu nodot Finanšu ministrijas pārziņā. Modelis, protams, nekad nebūs ideāls, bet, uzklausot Finanšu ministrijas argumentus un izvērtējot piedāvāto modeli, var secināt, ka piedāvājums ir korekts un būtu jāvirzās uz priekšu tā ieviešanā."

Pēc viesošanās Ventspils pilsētas domē ministrs un pavadošā delegācija apmeklēja vairākus objektus Ventspilī, tai skaitā SIA „Bucher Municipal”, Ventspils Augsto tehnoloģiju parku un Valsts ieņēmumu dienesta Ventspils klientu apkalpošanas centru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: