Piektdien plkst.16 Zlēku pagasta bibliotēkā viesojas „Latvijas Avīzes” žurnālists Zigmunds Bekmanis.

Žurnālists Zigmunds Bekmanis kā „Latvijas Avīzes” pielikuma „Atpūta. Vaļasprieks” vadītājs tieši un profesionāli apraksta pasākumus, bet, tā kā jau skolā Zigmundam paticis rakstīt sacerējumus par brīvajiem tematiem, arī pašreiz viņš raksta gan dzeju, gan prozu. Autora dzeja lasāma grāmatās „Ceļš uz mājām” (1996), „Sudraba vilnis. Zelta smilts”, dzimtās puses Madonas dzejnieku kopkrājumos „Nenoticiet savām acīm” (1992), „Savējie” (2001). Sērijā „Lata romāns” 2001.gadā iznācis arī pirmais garstāsts „Trīs dienas pēc pastardienas”.

Roku rokā ar žurnālista darbu savijies Zigmunda Bekmaņa hobijs – ceļošana. Kā tūrisma grupu vadītājs viņš apceļojis vairāk kā 20 valstu. Mīļākā no visām joprojām ir krustu šķērsu izbraukātā Norvēģija.

Vēl viens Zigmunda hobijs ir fotografēšana. Vienlaikus ar tikšanos Zlēku bibliotēkā skatāma viņa fotogrāfiju izstāde „Āfrika no Senegālas līdz Kamerūnai”. Fotogrāfijas tapušas autoekspedīcijas „Āfrikas josta 2007” laikā, ko pats autors uzskata par vienu no lielākajiem savas dzīves izaicinājumiem.

 

Intensīvajā un piesātinātajā laika piepildījumā Zigmundam Bekmanim izstrādājies savs noteikts moto: „Steidzies lēnām!”.

 

Tikšanās notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projektā „Tuvais tālums”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: