Ventspils petankisti ar panākumiem piedalījušies sacensībās gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, kā arī tikušies ar slaveno bokseri Vitāliju Kļičko.

Visspilgtākos iespaidus Ventspils kērlinga kluba petanka nodaļas sportisti guvuši starptautiskajā turnīrā Sakura 2011, kas notika Ukrainā un kurā piedalījās 36 komandas no septiņām valstīm. Mūsu pilsētu pārstāvēja trīs sportistes: Aida Pētersone, Eva Martinsone un Marta Kozinda.

Ventspilniecēm labāk klājās dupletos (18. vieta), bet tripletos viņām par vienu pozīciju zemāk – 19. vieta. Tomēr mūsu petankistu izcīnītās vietas ir vērā ņemams sasniegums, jo sacensībās piedalījās Francijas, Ungārijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Slovākijas un Lietuvas sportisti, kas ar petanku nodarbojas krietni ilgāk. Turnīrs bija īpašs ar to, ka tā organizatori pirmo kašoneta iemetienu bija uzticējuši sabiedrībā ļoti pazīstamam sportistam – slevenajam bokserim Vitālijam Kļičko.

Ventspils Piedzīvojumu parka petanka laukumos notika Latvijas čempionāta otrā posma sacensības tripletos sievietēm. Iegūtās līderpozīcijas sekmīgi aizstāvēja mūsu pilsētas komanda 33 minūtes (Eva Martinsone, Aida Pētersone, Jautra Grosbārde), kas uzvarēja visās spēlēs. Trešo vietu ieguva vēl viena Ventspils komanda –Anemones (Agita Puriņa, Jeļena Orlova-Slavinska, Aija Rudzīte) –, kas tādējādi pakāpās uz piekto pozīciju kopvērtējumā. Latvijas čempiones tripletos noskaidrosies trešās kārtas spēlēs 29. maijā Ropažos.

Lielisku panākumu turnīrā Saules Miestas 2011, kas notika Šauļos (Lietuva), guvis Ventspils duets Evita Brālīte un Ēriks Viļumovs – izcīnīta otrā vieta. Turklāt mūsējie tikai par diviem punktiem piekāpās pirmās vietas ieguvējiem. Šis ir arī labākais Latvijas petankistu sasniegumiem cīņās ar lietuviešiem, jo līdz šim augstākais pakāpiens bija ceturtā vieta. Jāatzīmē, ka Evitai un Ērikam šis bija tikai pirmais starts ārvalstu sacensībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: