Tārgales pagasta kokzāģētava "Kurekss" ieguldīs 1,83 miljonus eiro biomasas katla iekārtas sistēmā ar jaudu desmit megavati komplektā ar dūmgāzu kondensatoru un emisiju daļiņu elektrostatiskajiem filtriem.

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par attiecīgās biomasas katla iekārtas sistēmas ar jaudu desmit megavati komplektā ar dūmgāzu kondensatoru un emisiju daļiņu elektrostatisko filtru piegādi, uzstādīšanu, palaišanu, nodošana ekspluatācijā un darbinieku instruktāžu trīs pretendentu vidū uzvarēja Austrijas uzņēmums "Agro Forst & Energietechnik", kuras līgumcena ir 1,83 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2020. gada 30. aprīlim "Graudupos", Tārgales pagastā, Ventspils novadā, piesaistot līdzfinansējumu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskajā atbalsta mērķī "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem apstrādes rūpniecības nozarē".

"Kurekss" pagājušajā gadā strādāja ar 48,754 miljonu eiro, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes un bija 4,244 miljons eiro.

"Kurekss" ir reģistrēta 1995. gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 miljoni eiro. "Kurekss" īpašnieki vienādās daļās ir Arnis Apsītis un Jānis Apsītis. "Kurekss" viena no lielākajām zāģētavām Latvijā. Tās darbības profils ir dažāda veida profilētu, ēvelētu materiālu, dēļu, terašu, žogu un dārzu elementu, kā arī taras sagatavju ražošana.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Barons 27.12.2018, 11:28:34

    Es grib zinat,vai varet pieteikties pa kurinataj pe to jauno Katl,kad būs būt gatavs.Es ir uz mier strādat (sav patikšan pēc) vien Sutk un trīs brīv.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: