Pirms 73 gadiem šajā dienā Popes Bēržvados pasaulē nāca Jānis Teibe.  Nu jau četrus gadus par Jānīti runājam pagātnes formā, bet viņa daudzinātais kaimiņš Žanis vēl turas.

Lai atcerētos labo cilvēku Jāni, kas turpat 30 gadus nostrādāja Ventas Balsī, sīki un smalki aprakstot lauku ļaužu dzīvi, izpētot, kāds loms gadījies zivju ķērājiem un ko vīri nomedījuši Kurzemes mežos, vajadzētu vairākas lapas. Vēl tagad daudzi atceras ziķerīgo žurnālistu, kas daudzas lietas paturēja atmiņā, svarīgākos faktus pierakstot mazā blociņā.

Dzīves pēdējos gados žurnālists, rakstot viedokļus, veidoja dialogus ar kaimiņu. Popiņi zināja, kas ir šis noslēpumainais vīrs, ar kuru Tebiš apsprieda sadzīvi, politiku un pa reizei iemeta graķīti, savukārt citiem lasītājiem kaimiņa vārds bija liels noslēpums. Jāpiebilst, ka arī zinātāji reizēm vicojās, mēģinot vienoties, kurš Jānim tuvu dzīvojošais vīrs kļuvis leģendārs, pateicoties žurnālista trāpīgajai spalvai.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 14.04.2021, 19:57:50

    Kādreiz "Ventas Balsī" strādāja Cilvēki ar lielu burtu.

  • -2
    Kļumpats 14.04.2021, 21:32:16

    Varbūt nevis čīksti un velc ārā vecus rakstus - šim gan nav ne vainas -, bet atnāc uz redakciju un izstāsti savu bēdu, paud savu pilsonisko nostāju, izstāsti, kas tev ko ir atņēmis? Saules iela 10, darbadienās

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: