Tautas saimes grāmata, kurā katrs iedzīvotājs var uzrakstīt veltījumu, vēlējumu, pārdomas vai apsveikumu savai valstij jubilejā, ierakstam pievienojot arī fotogrāfijas vai zīmējumus, līdz šā gada beigām būs pieejama Ventspils novada bibliotēkās.

Grāmatas atvēršanas pasākums Ventspils novadā, skanot dziesmai "Ģērbies, saule, sudrabota!", 18. novembrī paredzēts Ances kultūras namā, kur notiks valsts 99. proklamēšanas dienai veltīts svinīgs pasākums. 17. un 18. novembrī grāmata atradīsies Ancē, no 21. līdz 23. novembrim – Puzē, no 24. līdz 25. novembrim – Usmā, no 27. līdz 29. novembrim – Ugālē, no 30. novembra līdz 2. decembrim – Popē, no 4. līdz 6. decembrim – Tārgalē, no 7. līdz 9. decembrim – Piltenē, no 11. līdz 12. decembrim – Zlēkās, no 13. līdz 14. decembrim – Zirās, no 15. līdz 16 decembrim – Vārvē, 18. decembrī – Zūrās, no 19. līdz 20. decembrim – Ventavā (pagasta pārvaldes ēkā), no 21. līdz 22. decembrim – Užavā, bet no 27. līdz 28. decembrim – Jūrkalnē.

Tautas saimes grāmatā ierakstus var veikt ne tikai individuāli, bet arī biedrības, apvienības, kolektīvi, klases u.c. Katrs, kurš parakstīsies, saņems īpašu piemiņas grāmatzīmi. Pēc tam, kad būs savākti paraksti, grāmata glabāsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Tautas saimes grāmata ir valsts simtgadei veltīts Rīgas aktīvo senioru alianses projekts, aktivizējot sabiedrību un katru līdzcilvēku atzīties mīlestībā Latvijai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: