Par godu Ugāles baznīcas 320 gadskārtai 10. augustā plkst. 19 notiks ērģelnieku dueta no Sanktpēterburgas Dimas Ihina un Denisa Mahaņko koncerts.

Abu mākslinieku repertuārā ir pašu veidoti pārlikumi ērģeļu duetam, kā arī īpaši viņiem rakstīti skaņdarbi. Līdzās aktīvai koncertdarbībai abi mākslinieki organizē ērģeļu festivālu Pečoros.

Koncertā piedalīsies arī trompetists Aleksejs Ivanovs. Viņš dzimis 1995. gadā, jau četru gadu vecumā sācis mācīties spēlēt trompeti un piecu gadu vecumā 2001. gadā Tallinas starptautiskajā konkursā saņēmis pirmo laureāta titulu. Kopš 2013. gada viņš ir Sanktpēterburgas Mariinkas teātra orķestra mākslinieks, kopš 2016. gada – “New Brass Mariinsky” dalībnieks. 2017. gadā A. Ivanovs devās turnejā uz Ziemeļameriku. Kopā ar orķestri “Grasias” viņš ir uzstājies Kārnegi hallē. Koncertā Ugāles baznīcā mūziķim nāksies trompetes partiju transponēt par pustoni augstāk, lai pielāgotos vēsturiskajam ērģeļu skaņojumam.

Koncertā skanēs G. F. Hendeļa, J. S. Baha, L. Mocarta, P. Čaikovska, A. Šnitkes un citu komponistu skaņdarbi, kā arī Alekseja Ivanova improvizācija trompetei.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nif nifs 09.08.2017, 08:28:58

    Tas varētu būt baudāms pasākums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: