Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs rīko piekto ikgadējo starptautisko konferenci Pielietojamā astroinformātika un kosmisko datu apstrāde Baltijā/„Baltic Applied Astroinformatics and Space data Processing” (BAASP).

Tā ir gan lietišķa, gan zinātniska Baltijas reģiona konference, kurā šogad Latvijas, Zviedrijas un Krievijas zinātnieki apspriedīs aktuālas problēmas astrofizikā, starpdisciplinārus risinājumus informācijas un datu apstrādē, kuri saistīti ar kosmosu un kosmosa objektu novērojumiem, tajā skaitā Saules un Zemes novērojumiem un tālizpēti no mākslīgajiem pavadoņiem.

Konferencē tiks prezentēts interesants ziņojums par Eiropas Kosmosa aģentūras mākslīgā pavadoņa THOR (“Turbulence Heating Observer”) palaišanu, precīza magnētiskā un elektriskā lauka mērīšanu, kā arī plazmas daļiņu mērīšana, Saules sistēmā ļaus noskaidrot, kā nemierīga plazmas izplūde paātrina atsevišķas daļiņas.

Viens no spēcīgākajiem astronomiskajiem instrumentiem Baltijas reģionā ir Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra radioteleskops RT-32. Lielākā daļa no referātiem ir saistīti ar šo radioteleskopu un tā izmantošanu kopīgos pētījumos, kā piemēram, sevišķi garas bāzes interferometriskajos radio novērojumos ar lielu izšķirtspēju.

Konference notiks 23. un 24.augustā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: