1. oktobrī Ugālē ieradīsies pirmie programmas "Erasmus+" dalībnieki, lai pētītu tēmu "Migrācija. Stereotipi. Rasisms". Projektā iesaistīta koordinatorvalsts Grieķija, Portugāle, Spānija, Itālija, Turcija, Latviju pārstāv Ugāles vidusskola.

Paredzams, ka no 1. līdz 10. oktobrim Ugālē uzturēsies 23 skolēni un 12 pedagogi. Skolēni dzīvos ģimenēs, tādējādi labāk iepazīstot latviešu sadzīves ieradumus.

Ugāles vidusskola, pateicoties angļu valodas skolotājas Dzintras Hartmanes aktivitātēm, programmā "Erasmus+" iesaistījās 2015. gadā, tēma "Migrācija. Stereotipi. Rasisms" tiks pētīta līdz 2017. gadam, kad arī notiks pēdējā skolēnu un pedagogu ārvalstu vizīte. Delegācijas no Ugāles vidusskolas līdz šim viesojušās Portugālē un Spānijā.

Projekta galvenais uzdevums ir apzināt, salīdzināt un vērtēt attiesmi pret migrāciju, rasismu un stereotipiem katram savā zemē, Eiropā un pasaulē kopumā. Parasti skolēni strādā jauktās darba grupās, tas nozīmē, ka attīstās komunikācijas iemaņas un svešvalodas prasmes. Ļoti būtiski, ka, iepazīstot konkrētas valsts pārstāvjus, visi notikumi, kas skar sadarbības valsti, kļūst nozīmīgāki un svarīgāki.

Uzturoties Latvijā, pārstāvji no Grieķijas, Portugāles, Spānijas, Itālijas un Turcija kopā ar ugālniekiem turpinās pētīt ar migrāciju, stereotipiem un rasismu saistītos jautājumus, viņi tiksies ar Eiropas Savienības mājas lektoru Eduardu Gauši, strādās darba grupās, apskatot tēmu "Kādam jābūt un kā kļūt par aktīvu Eiropas pilsoni". Mākslas nodarbībās būs vairāki radoši uzdevumi, piemēram, pasaules koka veidošana. Viesi iepazīs Ventspili un Rīgu. Pasākumā "Kultūras nakts" katras valsts pārstāvji iepazīstinās ar savām kultūras tradīcijām. Vizītes programma sastādīta tā, lai viesi labāk iepazītu Latvijas vidi un cilvēkus, tādējādi arī kultūru un tradīcijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: