Līdz 11. septembrim Zemessardzes 46. kājnieka bataljona atbildības rajonā, Ventspils novadā Vārves pagastā notiek 1.Zemessardzes novada pamatapmācības nometne. Plānots, ka pamatapmācības nometnē piedalīsies aptuveni 60 zemessargi.

Gandrīz nedēļu ilgajā nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, topogrāfiju un orientēšanos, likumus un reglamentus, ieroču un ierindas mācības, sakaru tehniku, kaujas šaušanu, pirmo medicīnisko palīdzību.

Pamatapmācības lauka nometnes organizēšana zemessargiem ir jauna pieeja zemessargu apmācībā, pielietojot nometņu modeli, kurā nesen dienestā pieņemtie zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst īsākā un nepārtrauktā laika posmā. Pirmā zemessargu pamatapmācības nometne notika 2015.gada vasarā Pļaviņu novadā un to organizēja Zemessardzes 55. kājnieku bataljons.

Zemessardze atgādina, ka, sākot ar 2015.gada gada 1.janvāri, kad stājās spēkā grozījumi Darba likuma 153.pantā, darba devējs piešķir atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas darbiniekam, kurš pilda dienestu Zemessardzē, ja par viņa iesaisti Zemessardzes uzdevumu izpildē vai apmācībā darba devēju informē Zemessardzes vienības komandieris dienestu Zemessardzē regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā termiņā un kārtībā. Atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas piešķir uz Zemessardzes vienības komandiera izziņā norādīto laiku.

Darbiniekam, kurš izmanto šo atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Iedzīvotāju ievērībai! Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    funky monky 06.09.2016, 22:29:43

    Tas foto ir no tiem norakstītajiem britu bruņutransportieriem, vai kas vēl vecāks?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: