Līdz 12. septembrim Jūrkalnē notiek plenērs, kurā piedalās mākslinieki Ligita Caune, Olita Gulbe-Ģērmane, Andrejs Ģērmanis, Mārīte Jansone, Jānis Jansons, Ludvigs Bērziņš, Jānis Jēkabsons, Dzintars Adienis, Ērika Kumerova, Linda Strujevica, Dace Dēliņa-Lipska, Sanita Ābelīte un Rasa Šulca.

Plenēra organizēšana ir privāta iniciatīva, ko uzņēmies "Pilsberģu kroga" īpašnieks Artūrs Cimoška, piedāvājot māksliniekiem naktsmājas un ēdināšanas pakalpojumus. Gleznošana brīvā dabā septembrī, saka Artūrs, notiek tādēļ, ka šajā laikā Jūrkalnē beigusies aktīvā tūrisma sezona un mākslinieki vēl izjustāk var baudīt skaisto dabu, smeļoties no tās enerģiju jaunu darbu radīšanai. "Es domāju, ka tagad, kad Jūrkalnē nav tūristu, mākslinieki var strādāt vēl kvalitatīvāk, un man nudien nav žēl līdzekļu, kas tiek izmantoti, lai viņi šeit justos labi. Ja uz Jūrkalni nebrauks mākslinieki un mūziķi, tā izmirs," uzskata uzņēmējs Artūrs Cimoška.

 

No 6. līdz 12. septembrim Jūrkalnes plenērā uzturas Skrīveru kultūras centra direktores Baibas Dronkas aicinātie mākslinieki, kuri iepazīti, ikdienā organizējot izstādes. "Tie visi man ir mīļi un tuvi cilvēki, kurus gribēju atvest uz skaisto Jūrkalni, un varu teikt, ka viņi te jūtas ļoti labi. Mēs esam pateicīgi Artūram par viesmīlīgo uzņemšanu. Arī tā veicina mākslinieku ražīgo darbošanos," atzīst Baiba Dronka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: