12. septembrī Užavā notiks pasākums "Sveiks un vesels užavnieks – novadnieks," aicinot novada iedzīvotājus saturīgi un veselīgi pavadīt brīvo laiku.

Pagājušajā rudenī, kad pagastā uzstādīja brīvdabas trenažierus, Užavas tautas nama vadītāja Gita Vilgute rīkoja līdzīgu sporta un atpūtas pasākumu, un cilvēkiem tas iepatikās. Arī šogad viņa uzrakstīja projekta pieteikumu konkursā "Ventspils novada pašvaldības finansējuma saņemšana kultūras pasākumiem", iegūstot 367 eiro.

 

12. septembrī plkst. 10 sāksies velotūre "Šurp turp pa Užavu". Maršruta garums būs 15–20 kilometri, kas tiks mēroti pa meža un lauku ceļiem, kāds gabals būs jābrauc arī gar jūru. Tūres laikā būs pieejamas vairākas radošās darbnīcas. "Šis brauciens nav domāts ātruma pārbaudei, bet labai atpūtai, lai mēs pagūtu apskatīt skaisto dabu. Visi tūres dalībnieki saņems nelielas piemiņas veltes, bet pēc tam būs kopīgs mielasts. Pasniegsim vai nu pankūkas, vai zupu," saka Gita Vilgute.

 

Savukārt plkst. 16 tautas namā paredzēta tikšanās ar veselīgā dzīvesveida praktizētāju Inesi Ziņģīti. Viņa ne tikai stāstīs par atveseļojošajām norīvēšanas un rāpošanas procedūrām, bet arī praktiski demonstrēs, kā tas darāms, un runās par savu pieredzi organisma funkciju atjaunošanā pēc smagām traumām, un atklās to, kādas receptes var izmantot, papildinot savu ēdienkarti ar veselīgiem ēdieniem.

 

Pasākumu aicināti apmeklēt ne tikai užavnieki, bet arī citi interesenti, kuri vēlas izbaudīt atpūtu svaigā gaisā un iegūt veselību nostiprināšanas zināšanas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: