Ar vairāku izstāžu atklāšanu šodien, 11. jūlijā, noslēgsies sestais mākslas plenērs Jūrkalnē, kas tiek organizēts pēc mūziķa un mākslinieka Igo iniciatīvas.

Plenēra mākslinieki būs pavadījuši desmit radošas dienas Jūrkalnē, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un kultūru. 2013. gadā aizsāktais Suitu tematikas cikls tika turpināts, un mākslinieki iejutās ne tikai Jūrkalnes, bet arī Alsungas un Gudenieku vidē. Plenēra noslēgumā Jūrkalnes krodziņos tiks organizētas darbu izstādes, kā arī atklāts jauns vides objekts - "Suitu tikšanās vieta".

 

Šogad plenērā piedalās Ivars Miķelsons - tēlniecība, Didzis Grozds - foto, tēlniecība, Igo - grafika, Ieva Liepiņa - glezniecība, Dace Dēliņa-Lipska - glezniecība, Rasa Šulca - glezniecība, Agnija Ģērmane - glezniecība, Arturas Savickas - glezniecība (Lietuva) un Skaidra Savickas - glezniecība (Lietuva).

 

Gleznotāja Ieva Liepiņa stāsta: “Ir pagājuši pieci gadi, kopš es pirmo reizi biju Jūrkalnes plenērā. Un es jau zinu, ka te dzīvo sirsnīgi, vitāli un neticami radoši cilvēki, saule riet suitu sievu brunču trakajās krāsās un govis ir zilas. Un šogad vēl ir iespēja noķert vēju krāsās, līnijās un ritmos.”

 

Gleznotājs Arturas Savickas: “Šajā periodā, kad daba pati stāsta stāstus pie Jūrkalnes krastiem, steidz ņemt krāsas un otas un gleznot sadzirdēto. Negribas palaist garām nevienu sīkumu. Varbūt mēs nekad vairs neizdzirdēsim šos stāstus. Atliek tikai skatīties, dzirdēt un gleznot lielisko Jūrkalnes stāstu.”

 

Izstāžu atklāšanu laiki:

plkst. 12.00 - Rīvas krogs

plkst. 13.00 - Pilsberģu krogs

plkst. 14.00 - Zaķu krogs

plkst. 15.00 - viesu nama Imantas restorāns

plkst. 16.00 - "Suitu tikšanās vieta" Jūrkalnes centrā

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: