Ventspils novada pašvaldības deputāti pieņēmuši lēmumu piešķirt stipendijas Piltenes un Ugāles vidusskolas 10.–12. klašu audzēkņiem.

Kā skaidro Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, tas tiek darīts, lai ieinteresētu jauniešus mācīties tieši Ventspils novada vidusskolās, un arī tādēļ, lai audzēkņiem būtu motivācija paaugstināt sekmju līmeni.

 

Stipendijas saņems tie Ventspils novada 10.–12. klašu skolēni, kuriem iepriekšējā semestra vidējais vērtējums akreditētās izglītības programmas obligātajos mācību priekšmetos nebūs zemāks par 6,5 ballēm, nav neattaisnotu stundu kavējumu un iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumu, nav administratīvi sodāmu pārkāpumu un skolēns piedalās kādā novadā interešu izglītības pulciņā.

 

Stipendijas piešķirs uz vienu mācību semestri un izmaksās reizi mēnesī. Ja skolēna vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī nav zemāks par 6,5 ballēm, viņš mēnesī saņems 20 eiro, ja vidējais vērtējums bijis vismaz 7,5 balles – 30 eiro, bet tie, kam būs vismaz 8,5 balles, tiks pie 40 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: