Šonedēļ Ventspils novadā uzturas "Comenius" starpskolu partnerības projekta "Water for Life" dalībnieki no Polijas, Turcijas, Rumānijas un Spānijas – 12 pedagogi un desmit skolēni. Viņu partneris Latvijā ir Tārgales pamatskola.

Projekts sākās 2013. gadā, noslēgums paredzēts 2015. gada vasarā. Projekta koordinators, Tārgales pamatskolas pedagogs Juris Šauriņš, saka: "Vēlamies palīdzēt audzēkņiem izprast saikni starp cilvēkiem, ūdeni un vidi, uzsverot, ka mūsu dzīves kvalitāte atkarīga no ūdens kvalitātes. Tādējādi bērniem rodas sapratne par vides aizsardzību, rosinām viņus pētīt ūdens filtrēšanas procesu un iemācīties izgatavot šim nolūkam paredzētas ierīces. Projekts rosina padziļinātāk apgūt angļu valodu, jo audzēkņi dodas uz citām valstīm un dzīvo viesģimenēs."

 

Tā notiek arī šoreiz. No Polijas, Turcijas, Rumānijas un Spānijas atbraukušie bērni šonedēļ apmetušies Tārgales 6.–9. klašu skolēnu ģimenēs, gūstot priekšstatu par to, kā dzīvo viņu vienaudži Latvijā. Pirmdien, stāsta Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika, viesi apmeklēja skolu, devās uz "Ūdeku", kur apskatīja ūdens attīrīšanas iekārtas, un akvaparku. Otrdien viesi apmeklēja planetāriju, Lemberga hūti, jūru, ar viesiem tikās Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča. Trešdien projekta dalībnieka iepazina Kurzemi, šodien dodas uz Piejūras brīvdabas muzeju, bet vakarā piedalīsies sanāksmē, kurā katras valsts pārstāvji informēs par projekta aktivitātēm, jauniem secinājumiem un vienosies par turpmāk darāmo.

 

Tārgales pamatskolas 8. klases audzēknis Toms Šēns, iesaistoties projektā, ieguvis starptautisku atzinību, jo viņa zīmējums izmantots kā projekta "Water for Life" emblēma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: