Sausums un karstums, kaitēkļi un tirdzniecības embargo nav šķērslis, lai arī šogad Jūrkalnē celtu godā ābolus un svinētu ražas svētkus. 13. septembrī plkst. 11 Jūrkalnes Ugunspļavā sāksies Ābolu balle.

Ābolu balles centrālais notikums ir sulas spiešana, tādēļ jūrkalnieši un pagasta viesi tiek aicināti vest ābolus no saviem dārziem uz Ugunspļavu. "Pūres Dzirnu" mobilā sulas spiede spēs ābolus sasmalcināt, izspiest sulu, kā arī piedāvās to pasterizēt un pildīt pakās.

 

Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties ābolu spēlēs – to ātrēšanā, mērķī mešanā, žonglēšanā un citos konkursos. Ābolu ballē skanēs mūzika, būs dažādi pārsteigumi. Tirgotāji piedāvās ar āboliem saistītus produktus – koku stādus, ābolmaizes, pankūkas un vīnu.

 

Tikšanās vieta ir Ugunspļava, blakus Jūrkalnes baznīcas ābeļdārzam, ko iepriekšējos gadus veidojuši Ābolu balles viesi. Suitu prāvests Andris Vasiļevskis pauž gandarījumu, ka kopīgiem spēkiem pabeigta ābeļdārza stādīšana: "Tagad rudeņos gaidām Jūrkalnes draugus, lai nogaršotu ābolus un priecātos par darba rezultātiem, jo pirmās ābelītes jau ir devušas savu ražu."

 

Ābolu balle, kā informē viens no pasākuma organizētājiem, biedrības "Vēju sēta" pārstāvis Uģis Dadzis, būs pēdējā diena, kad "Zaķu krogā", krodziņā "Rīva" un viesu nama "Imantas" restorānā varēs apskatīt Jūrkalnes starptautiskā mākslas plenēra izstādes darbus. Savukārt Ugunspļavai blakus esošajā "Pilsberģu krogā" sestdien plkst. 15 notiks Baibas Dronkas personālizstādes atklāšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: