28. jūlijā plkst. 13 Piltenē, Skolas ielā 3a,ikviens interesents aicināts apskatīt automašīnu, paredzētu kvalitatīvas palīdzības sniegšanai vientuļiem un veciem cilvēkiem un personām ar īpašām vajadzībām viņu dzīves vietā.

Šādu pakalpojumu Ventspils novadā nodrošina Latvijas Samariešu apvienības pārstāvji.

 

Samariešu apvienības Ventspils novada nodaļa darbu uzsāka jūnijā, sākotnēji piedāvājot iedzīvotājiem iespēju izmantot drošības pogu, kas ļauj saņemt palīdzību visu diennakti. Pagaidām interesi par drošības pogām izrādījušas 24 personas, iedzīvotāji gaida arī jauno samariešu mašīnu, jo tā būtiski atvieglos viņu sadzīvi. Novadā ir vismaz 200 cilvēku, kuriem nepieciešams kāds no pakalpojuma "Samariešu aprūpe mājās" veidiem.

 

"Daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir kāds tuvāks vai tālāks radinieks, kurš dzīvo laukos, sīksti turas pie savas dzīvesvietas un nevēlas doties nekur prom no savām mājām pat tad, ja ir nepieciešama aprūpe vai palīdzīga roka ikdienas darbos, kas sagādā grūtības. Tāpēc uzbūvējām īpaši aprīkotas automašīnas, kuras dosies pie cilvēkiem uz viņu mājām, lai palīdzētu un atvieglotu ikdienu, neizraujot cilvēkus no viņu ierastās vides. Šis ir unikāls pakalpojums, par kuru jau esam saņēmuši apbrīnu un sajūsmu no ārvalstu kolēģiem, jo straujais iedzīvotāju novecošanās īpatsvars ir aktuāls visā Eiropā un citās valstīs," stāsta Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.

 

Pēc Samariešu apvienības pasūtījuma ir saņemtas sešas īpaši aprīkotas automašīnas, kurās izveidots pārvietojams aprūpes birojs ar autonomās strāvas ģeneratoru, dušu ar silto un auksto ūdeni, tualeti, gāzes plītiņu, ledusskapi, veļas mazgājamo mašīnu, aprīkojumu pēdu kopšanai un matu griešanai. Ventspils novads ir viens no pieciem Latvijas reģioniem, kurā kursēs samariešu palīdzības mašīna. Tās izmanto arī Jelgavas, Skrundas, Balvu un Smiltenes pusē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: