Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā Pilsētas svētku noslēguma dienā, 3. augustā, no plkst. 11 līdz 17 varēs patiešām grezni pabeigt svētku svinēšanu, jo kur vēl labāk kā zaļumos un koku paēnā baudīt vasaras vidu kopā ar kārtīgiem amatniekiem, dziedātājiem, dejotājiem un smaržīgiem gardumiem!

Piejūras brīvdabas muzejā nebijušus un bijušus gadījumus no amatnieku dzīves visā dienas garumā stāstīs Minhauzens, kuram ik pa laikam muzikālu virzību piešķirs Latvijas titulētākā kantri mūzikas grupa “Sestā Jūdze”.

Dienas vidū pazīstamie podnieki Baiba un Ainārs Dumpji vērs vaļā vēl silto Kurzemes cepli, Smiltiņu ģimene pie Smiltnieku mājas cienās ar gardu zupu, smēdē dzirkstis kals kalējs Ainārs Rullis, bet riņķī apkārt muzejā darbosies tirgotāji un amatnieki.

Muzeja saime izrādīs gan muzeja dārzu, kurā balvu tīkotājiem kopā ar muzeja dārznieci Māru Skani vajadzēs atpazīt vismaz desmit augus, pie pervētājas Baibas Koršes varēs uzzināt un izmēģināt dziju krāsošanu dabīgajās krāsvielās, zivju kārie - uzdarināt savu makšķeri un piedalīties vēl daudzās brīvdabas izklaidēs, - pavizināties ar zirdziņu vai Mazbānīti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: