Ventspils novada pašvaldība izdevusi pirmo novada tūrisma bukletu, ļaujot viesiem uzzināt, ko novadā vērts apskatīt, kur uzkavēties ilgāk.

Informatīvajā izdevumā ir ziņas par katru no Ventspils novada 12 pagastiem, pievēršot uzmanību ne tikai interesantiem un vēsturiskiem apskates objektiem, bet arī naktsmītnēm un kafejnīcām, dažādiem lauku labumiem. Bukletu papildina kvalitatīvas Jura Presņikova, Oskara Jūras, Jura Ģiguļa, Aigara Reinholda, Dzintras Jūras, Ingunas Pļaviņas, Gitas Straustiņas, Aleksandra Hmeļņicka u.c. autoru fotogrāfijas, ļaujot uztvert katra pagasta krāsaino individualitāti, uzzināt par laivošanas un velomaršrutiem, arī kultūras pasākumiem.

 

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks izdevuma ievadā saka: "Atpūta klusajās pludmalēs ļauj izjust brīvību un plašumu, meži – pirmatnību, bet mīlestību un rūpes sniegs cilvēki – mūsu novada galvenā vērtība. Viņi mēdz būt šerpi, bet viesmīlīgi atvērs savas lauku sētas un dāsni cels galdā labāko. Lībiešu, suitu un ventiņu dzīvesziņa, kultūras un amatniecības tradīcijas, tāpat kā baltvāciešu celtās muižas, pilis un baznīcas, kuru interjeru rotā unikāli Eiropas un Latvijas mērogā nozīmīgi sakrālās mākslas darbi, darīs ceļojumu iespaidiem bagātu un neaizmirstamu."

 

Pirmais Ventspils novada tūrisma buklets tapis sadarbībā ar Ventspils Tūrisma informācijas centru, to sagatavot palīdzēja tūrisma konsultante Inga Aulmane, maketēšanu veica Andris Norītis. Latviešu valodā izdoti 3000 eksemplāri, angļu un krievu – 1500 katrā valodā. Buklets pieejams pagastu pārvaldēs un informācijas centros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: