Ventspils novada vēlētāji savas balsis pārliecinoši visvairāk atdevuši par Zaļo un zemnieku savienību, partiju apvienību Vienotība atstājot otrajā vietā.

Novadā nobalsojuši 5516 vēlētāji, derīgas ir 5426 balsis. Vislielākais vēlētāju skaits reģistrēts Ugāles pagastā, kur nobalsojuši 1050 vēlētāji, vismazāk vēlētāju bijis Ziru pagastā (187), kas arī ir proporcionāli balstiesīgo vēlētāju skaitam.

Jāpiezīmē arī, ka daudzi vēlētāji bija izvēlējušies vēlēt nevis savai dzīvesvietai vistuvākajā iecirknī, bet citur. Arī novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks savu vēlētāja balsi paudis, izvēloties vēlēšanu iecirkni Ventspilī, kur novada vadītājam vēlēšanu dienā bijušas vēl citas darīšanas. Viņam zināms, ka vēl daži užavnieki vēlējuši pilsētā.

Lielākā daļa novada ļaudis – 53,77 % jeb 2966 vēlētāju – savu balsi atdevuši, atbalstot Zaļo un zemnieku savienību. Mucenieks ir ļoti gandarīts par šādu rezultātu, viņš priecājas, ka zaļie zemnieki guvuši pārliecinošu pārsvaru arī Ugālē, Puzē un Ancē, kur pašvaldību vēlēšanās partijai bija sliktāki rezultāti.

Mucenieks uzskata, ka zaļo zemnieku uzvarai novadā lielu lomu nospēlējis Lemberga faktors, kā arī tas, ka līdzšinējie Saeimas deputāti «pratuši atrast zelta vidusceļu». Partiju apvienību Vienotība novadā guvusi uz pusi mazāku atbalstu, par to nobalsojuši 24,22% jeb 1336 vēlētāji.

Trešajā vietā novada cilvēki ierindojuši nacionālo apvienību Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. 5 % barjeru novada vēlēšanu iecirkņos pārvarējusi vēl tikai politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, kuru novadā atbalstījuši 306 vēlētāji jeb 5,55%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: