2. martā plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” ar koncertuzdevumu „Teleports” viesosies muzikālā savienība „Art&Valt”, lai radītu vidi, kur mūziķi un video vīzijas savienosies vienā veselā, kur ikviens klausītājs ar mūzikas palīdzību varēs teleportēties uz citu pasauli.

Čellists Valters Pūce par savu un kolēģa Artūra Cingujeva (klavieres) kopprojektu saka: “Izejot no klasiskās mūzikas rāmjiem, mēs gribējām panākt koncertā nepiespiestu atmosfēru, lai cilvēks, kurš ir atnācis baudīt mūziku, justos brīvi un nepiespiesti".

Koncertprogramma sadalīta divās daļās. Programmā Arvo Pērta, Ludviga van Bēthovena, Fridriha Gulda un Astora Pjacollas skaņdarbi. Klavieru un čella skanējumu papildinās video projekcijas, radot telpu, kurā mūzika uzrunās no jauna, izstāstot dižo komponistu stāstus jaunā interpretācijā. Dzīvās skaņas apskaņošana radīs klausītājam/skatītājam lielāku klātbūtnes sajūtu un saasinātāku notiekošā uztveri.

Muzikālās savienības „Art&Valt” pirmsākumi meklējami 10 gadus senā pagātnē, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, kad sastopoties jaunajiem mūziķiem Valteram Pūcem un Artūram Cingujevam, sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, izveidojās duets. Pēc daudziem studiju gadiem ārzemēs viņi ir atkal satikušies, lai sniegtu koncertus Latvijā.

Kā savu misiju mūziķi izvēlējušies grūtāko ceļu - klasiskās mūzikas burvībā likt ieklausīties ikvienam. Izmainot klasiskās mūzikas pasniegšanas ierasto veidu, mūziķi grib "pietuvināt tos cilvēkus garīgām un dziļu saturu vēstošām lietām, kas parasti neklausās šādu mūziku un kuriem klasiskās mūzikas koncerta apmeklējums nav ierasta lieta” /Artūrs Cingujevs/.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: