Ventspils pašvaldības administrācijas vadības plānošanas sapulcē šodien nolēma aizliegt izmantot dzīvo uguni Elizabetes Zagorskas priekšnesumā gaidāmajā "Eirodziesmas 2012" finālā, informēja teātra nama "Jūras vārti" apakšīrnieka - Ventspils Kultūras centra - direktore Valda Gulbe.

Gulbe pastāstīja, ka lēmumu pieņēma pašvaldības vadība, balstoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas atzinuma.

Pašvaldības vadība izvērtēja VUGD priekšrakstu, kurā iesaka aizliegt atklātas uguns pielietošanu uz teātra nama "Jūras vārti" skatuves, jo telpu specifika nav tam piemērota. "Tāpēc pašvaldība nolēma akceptēt VUGD brīdinājumu, jo mums pirmajā vietā ir apmeklētāju drošība un veselība," skaidroja Gulbe.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs pastāstīja, ka aizliegumu VUGD pamatojis ar to, ka telpas nav piemērotas šāda veida priekšnesumiem.

"Teātra nams "Jūras vārti" nav paredzēts šoviem ar atklātu uguni, tā konstrukcija nav atbilstoša un nepietiekama būtu arī ventilācija. Piemēram, "Arēnai Rīga" vai citām hallēm, kur pasākumos izmantota atklāta uguns, iespējams, ir citāda telpu un ventilācijas sistēmu konstrukcija," skaidroja Pavlovs.

„Ventspils pilsētas pašvaldībai vissvarīgākais ir „Eirodziesmas 2012” nacionālās atlases fināla pasākuma apmeklētāju veselība un drošība, tāpēc, respektējot VUGD slēdzienu, diemžēl nevarēsim pieļaut pirotehnikas un atklātas uguns izmantošanu Elizabetes Zagorskas priekšnesumā,” norāda Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Ābele tāpat norādīja, ka, neievērojot VUGD iebildumus, pašvaldība kā pasākuma rīkotājs varētu tikt administratīvi sodīta.

Kā ziņots, Zagorskas producents Juris Millers iepriekš sacīja, ka Ventspils kultūras pārvalde, kas ir apakšīrnieks šim pasākumam "Jūras vārtos", baidās, ka priekšnesums varētu nebūt drošs, neskatoties uz to, ka ir iesniegti visi saskaņojumi un licences.

"Šo uguns priekšnesumu taisa viens no labākajiem un senākajiem Latvijas pirotehniķiem - Ilmārs Āboliņš, kurš 25 gadus strādājis Latvijas teātros, kino un lielo pilsētu uguņošanās. Tas ir cilvēks, kurš ir profesionālis. Patlaban šī priekšnesuma mākslinieki ir neziņā par to, vai viņu numuru atļaus vai neatļaus rādīt," akcentēja Millers.

"Ja no Ventspils puses būs prasība kaut minimāli mainīt šo numuru, tad Zagorska apsvērs iespēju izstāties no tālākas dalības šajā konkursā. Tāpat Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU) tiks iesniegta petīcija vispār anulēt Latvijas uzvarētāju, lai kurš arī būtu uzvarējis. Ja tiks pieņemts lēmums neļaut dziedātājai parādīt priekšnesumu, ar kādu viņa uzvarēja savā pusfinālā, tad tas var beigties ar to, ka Latvija šogad no starptautiskā konkursa var tikt diskvalificēta," sacīja Millers.

Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs atzina, ka saprot gan Zagorskas, gan viņas producenta satraukumu, jo dziedātājas priekšnesums pilnībā mainītos, ja nevarētu izmantot dzīvu uguni.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: