Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas  numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Audzinās valsts patriotus

Patriotiskā gaisotnē – ar devīzi Augsim Latvijai! – nedēļas nogalē jaunsargu svinīgo solījumu deva 54 bērni un jaunieši no Ventspils un Piltenes.

Smaga avārija Ventspils novadā

Svētdienas vakarā smaga auto avārija notika uz Ventspils–Rīgas šosejas pie pagrieziena uz Valdemārpili.

 

2.lpp. Viedoklis: „Nevardarbība”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Dažiem vienīgais zināmais spēks ir muskuļi, citu pazemošana un visa cita veida vardarbība, kur uzvara ir uz citu ciešanu rēķina. Tie ir cilvēki, par kuriem saka - sila jest, uma ņenado (spēks ir, prātu nevajag). Bet patiesais spēks, kas nevienam nekaitē, ir panākams ar prāta gudrību un veiklību. Tieši tāds spēks mums šobrīd nepieciešams.»

 

3.lpp.

Ar skatītāju dzīvībām neriskēs

Neskatoties uz draudiem izgāzt Eirovīziju un panākt Latvijas diskvalifikāciju, ventspilnieki nolēmuši neatļaut Elizabetei Zagorskai Eirodziesmas finālā izmantot dzīvo uguni.

Lietuvas vēstnieks atklāj izstādi

Noslēdzot vizīti, Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis atklāja Lietuvas bērnu zīmējumu izstādi Ventspils zonālajā valsts arhīvā. Tā veltīta 1991. gada traģiskajiem janvāra notikumiem Lietuvā.

Aicinu balsot PRET divvalodību Latvijā

Aija Bumbiere, pensionēta latviešu valodas skolotāja

 

«Man pašai par sevi ir pilnīgi skaidrs, ka 18. februārī došos balsot pret divvalodību Latvijā. Man jau liekas, ka ar valodas jautājumu mūsu valstī jau pirms referenduma viss bija skaidrs, turklāt šis referendums ir ļoti nelāgs, agresīvs. Katrai darbībai ir kādas sekas, un tā būs arī ar referendumu par divvalodību. Man ļoti nepatīk, ka aģitācija ir tik ļoti agresīva, tā neveicina savstarpēju saprašanos. Tāpat referenduma jautājums varēja būt labestīgāk formulēts.»

 

4.lpp.

Piekļūt vasarnīcām varēs ērtāk

Iespējams, jau šogad trīs pilsētas dārzkopības sabiedrību vasarnīcu īpašnieki varēs ērtāk piekļūt pie savām teritorijām. Pilsētas pašvaldība izskata iespēju labiekārtot dažu dārzkopības sabiedrību pievedceļus.

Administratīviem tēriņiem – līdz 24%

Autortiesību uzraugošo organizāciju aktīvā rosīšanās liek aizdomāties, kā tās sadala naudu, ko iekasē no uzņēmumiem par radio klausīšanos kafejnīcās un veikalos, cik lielas ir summas, kas tiek izmaksātas autoriem un izpildītājiem.

 

5.lpp. Brīvostas ziņas

 

6.lpp. Sports. Pārtrūkst Arbo desmit uzvaru sērija

Ventspils 10. kērlinga čempionāta otrā apļa ceturtās un piektās kārtas spēles īpaši neveiksmīgas izrādījušās tā līderiem Arbo spēlētājiem, kuriem ne tikai pārtrūka desmit uzvarēto spēļu sērija, bet tagad ir jau divi zaudējumi pēc kārtas.

Visvairāk medaļu 6. vidusskolai

Veiksmīgi Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē startējuši Ventspils skolēni, kuri slidošanas sacensībās izcīnījuši trešdaļu (astoņas) no visām iespējamajām godalgām.

 

7.lpp. Novadā. Pieņemts 9,4 miljonu budžets

Pēc vairāku mēnešu rēķināšanas un izsvēršanas apstiprināts Ventspils novada pašvaldības šī gada budžets. Pašvaldības kopējie ieņēmumi plānoti 9,4 miljonu latu apmērā, un gandrīz tikpat daudz plānots arī izdevumos.

Ziemā atpūšas no stresa

Ziemas mēnešus var uzskatīt par zemnieku atvaļinājumu. Z/s Palāsītessaimnieks Aldris Pāvelsons šai laikā iet mežā, apdara mājas darbus un gatavojas nākamajai sezonai. Šis ir arī laiks, kad pārdomāt lauksaimniecības politikas jautājumus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: