Filmu vērtē kinogardēdis Savva Matvejevs.

 Filmas režisors: Džeimss Mengolds.

Lai ko arī neteiktu, bet spēlēt spēcīgus un rūdītus specaģentus Tomam Krūzam ir tas pats, kas pārkost riekstus. Trīsreiz parādot ļaundariem, cik maksā mārciņa rozīņu Neizpildāmajā misijā, Toms tik organiski iejuties brutāla un braša speca lomā, ka turpmāk viņu gribas redzēt tikai Ītana Hanta (tā pati Neiespējamā misija) vai Roja Millera (Diena un nakts) lomā.

Nakts un diena – romantiska komēdija, kas pārpildīta ar šāvieniem, sprādzieniem un satriecošiem dueļiem. Viss šis vinegrets teicami uzlabots ar neuzbāzīgu humoru un, kas pats galvenais, – Toma harismu. Un, ticiet, – tā no ekrāna plūst veseliem galoniem!

Tas, ko uz ekrāna dara Krūza varonis un cik efektīgi viņš aizraida uz viņpasauli neskaitāmu daudzumu ienaidnieku, nepadodas nekādam aprakstam – tas ir jāredz. Lai izrēķinātos ar naidniekiem, darbā tiek laists viss, kas pagadās pa rokai aģentam Milleram, – sākot ar standarta ieroci un beidzot ar drošības jostām un vācu desiņām.

Pie visa tā aģentam Milleram izdodas saglabāt neiedomājamu pieklājību pret apkārtējiem, žilbinošu smaidu, teicamu humora izjūtu un izrādīt uzmanību savai neveiksmīgajai partnerei Džūnai (Kamerona Diaza).

Teiksim, trakās pakaļdzīšanās laikā, zem svilpjošām lodēm, guļot uz trakā ātrumā joņojošas automašīnas priekšējā stikla, nosūtot pie tēviem dučiem slikto puišu, viņam ir nieks neuzbāzīgi piezīmēt, cik satriecoši Džūna izskatās jaunajā kleitā. Bravo Tomam, bravo scenāristam!

Jāatzīmē filmas satriecošais temps un montāža – atrauties no Nakts un dienas neizdosies, lai kā arī vēlētos. Filmā viss ir ar mēru – autori labi zina, ka pakaļdzīšanos, tuvcīņas un apšaudi skatītājiem vajag iebarot pa druskai, bet starplaikus līdz augšai aizpildīt ar humoru un kuriozām situācijām, kādās pastāvīgi pamanās nokļūt Džūna.

Tāpat nevar neatzīmēt režisora Džeimsa Mengolda profesionālo darbu un daudzpusību. Šis biedrs ir pierādījis, ka viņam ir pa zobam uzņemt ne tikai stipras drāmas (Policisti un Dzīve pārtraukta), elegantus trillerus (Identitāte), vesternus (Vilciens uz Jūmu), bet arī dzirkstošas romantiskas komēdijas. Spiežam roku un vēlam viņam biežāk uzņemt teicamas filmas.

Spriedums: Teicami! Toma Krūza atgriešanās uz ekrāniem neapšaubāmi notikusi vienā no labākajām šīs sezonas filmām. Noteikti rekomendēju noskatīties.

Ko noskatīties, ja iepatikusies filma Nakts un diena: Patiesie meli, Misters un misis Smiti, Atlīdzības mednieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: