Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas Radio 3 programmas Klasika ēterā atgriezusies radio spēle mūzikas vidusskolu audzēkņiem Nošu domino, kurā piedalās arī ventspilnieki.

Latvijas Radio 3 Klasika aicinājumam piedalīties konkursā atsaukušās mūzikas skolu komandas no Ventspils, Cēsīm, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes, kā arī no četrām Rīgas mācību iestādēm. Šajā pusgadā ceļš līdz Radio 3 studijai komandām būs jāmēro tikai vienu reizi, bet dalība tālākajā konkursā jau būs atkarīga no komandu izcīnītajiem punktiem.

Sezonas pirmais raidījums radio ēterā izskanēja 9. oktobrī, kad aci pret aci tikās Daugavpils mūzikas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas komandas. Savukārt sezonas piektajā raidījumā, kas radio ēterā izskanēs 4.decembrī plkst. 11:06, klausītāji varēs just līdzi Ventspils Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas komandām.

Tā kā piektās spēles ieraksts notika 28.novembrī, tad līdz ar to šobrīd jau ir zināmi rezultāti. Uzvaru piektajā spēlē guvusi Ventspils Mūzikas vidusskolas komanda, ko pārstāvēja 2.kursa mūzikas vēstures un teorijas nodaļas audzēkne Oļesja Kozlovska un divi čellisti- 3.kursa audzēknis Juris Kļaviņš un Arturs Krūmiņš no 4. kursa. Ventspili šajā spēlē reprezentēja arī džeza kvartets – Rihards Goba, Roberts Martinovskis, Uldis Vītols un Jēkabs Macpans.

Pateicoties 58 gūtajiem punktiem spēles “Nošu Domino” pirmās kārtas kopvērtējumā ventspilnieki kļuvuši par otru labāko komandu, taču šobrīd pārliecinoši vadībā izvirzījusies Cēsu Mūzikas vidusskolas komanda.

Komandu nākošā cīņa tiks aizvadīta 2012. gada februāra pirmajā pusē, kad LR Klasika studijā tiksies pirmās kārtas līderi - Ventspils un Cēsu komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: