Ventspils Sociālais dienests aicina saņemt pašvaldības pabalstu Ziemassvētkos.

Kā jau iepriekš informēts, pabalstu Ls 30 apmērā var  saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs (neskaitot piemaksu pie pensijas un pirms nodokļu nomaksas) nepārsniedz Ls 191,91, bērni invalīdi un bez vecāku gādības palikušie bērni. Pabalstu Ls 20 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu iepirkumu kartes veidā var saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

Pensionāri un invalīdipiešķirto pabalstu Ls 30 apmērā varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai arī ar piegādi mājās, ja pabalsta saņēmējam veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot citus pabalsta saņemšanas veidus.

Ja esat izvēlējušies saņemt pabalstu savā norēķinu kontā:

  1. vērsieties Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, lai uzrakstītu iesniegumu par pabalsta saņemšanu. Iesnieguma veidlapu iespējams arī izdrukāt no Ventspils portāla šeit;

  2. pabalstu saņemsiet iesniegumā norādītajā kontā ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas. Pabalstus norēķinu kontos bankā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā var saņemt no š.g.1. decembra līdz 2012.gada 20.janvārim.

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotāji), varēs to izdarīt no š.g.12. decembra līdz 2012.gada 20.janvārim. Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem:

  • K, Ķ, P - sākot no 12.decembra;

  • A, Ā, L, Ļ, R, - sākot  no 13.decembra;

  • B, I, Ī, N, Ņ, T, U, Ū  - sākot  no 14.decembra;

  • C, Č, E, Ē, F, M, Z, Ž, - sākot  no 15.decembra;

  • D, S, Š  -  sākot  no 16.decembra;

  • G, Ģ, O, V, H, J, Y  - sākot  no 19.decembra.

No 12.decembra līdz 19. decembrim abas Sociālā dienesta kases būs atvērtas no plkst. 10.00 - 15.00, izņemot 13. decembri, kad kase būs atvērta no plkst. 10.00 - 14.00. Sākot ar 21.decembri, pabalsta izmaksa tiks turpināta Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos jāinformē Sociālais dienests, ka pabalstu nepieciešams piegādāt mājās, piezvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisā krasta iedzīvotāji) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību. Pabalstu mājās piegādās Sociālā dienesta darbinieks.

Pabalstus uz mājām piegādās no š.g.12. decembra līdz 2012.gada 20.janvārim.

Bērniem invalīdiem Sociālais dienests pabalstu Ls 30 apmērā izmaksās no š.g. 12. decembra līdz 2012.gada 13.janvārim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā, kā arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniempabalstu Ls 30 apmērā izmaksās no š.g. 12.decembra līdz 2012.gada 13.janvārim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā, gan arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem pabalstu Ls 20 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu var saņemt, sākot no š.g. 5.decembra līdz 23.decembrim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā. Šis pabalsts tiek izmaksāts iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas produktu un citu preču iegādei.

Kopumā pabalstu Ziemassvētkos  varētu saņemt 9 100 pensionāri un invalīdi, 115 bērni invalīdi, 120 bez vecāku gādības palikuši bērni, kā arī 1200 bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Ziemassvētku pabalstu izmaksai Ventspils pašvaldība iedalījusi līdzekļus Ls 304 050 apmērā.

Lai mazinātu neērtības, kas saistītas ar gaidīšanu rindās pabalsta saņemšanai Sociālā dienesta kasēs, visi iedzīvotāji, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu Ziemassvētkos, var rakstīt iesniegumu par pabalsta piešķiršanu un tā pārskaitīšanu norēķinu kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik, kā arī visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā vai, kā iepriekš minēts, izdrukāt no Ventspils portāla.

Lūdzam iedzīvotājus ievērot, ka pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai pabalsts piešķirts!

Iedzīvotāji, kuriem iepriekš bija atvērts norēķinu konts AS ,,Latvijas Krājbanka”, tiek aicināti atvērt norēķinu kontu citās kredītiestādēs vai Latvijas Pastā, un to norādīt savā iesniegumā par pabalstu  piešķiršanu,  lai nodrošinātu iespēju piešķirto pabalstu pārskaitīt uz kontu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: