9. decembrī teātra namā „Jūras vārti” gaidāms pasaulē populārā etniskās elektronikas projekta Deep Forest solo koncerts.

Mūziķis Ēriks Mukē un dziedātāja Onane Laidi Zamati koncerta apmeklētājus priecēs ar saviem pasaulē zināmākajiem skaņdarbiem – "Sweet Lullaby", "Marta's song", "Forest Hymn", kā arī jaunāko veikumu "Deep Africa".

Eric Mukē ir grupas Deep Forest dibinātājs, elektroniskā etno-ambienta stila pamatlicējs un arī Grammy balvas laureāts. Viņa daiļradi un izteiksmes veidu raksturo inovatīvu variāciju un kombināciju meklējumi, kuru ietekme jaušama ambientās mūzikas skanējumā visā pasaulē. Deep Forest uzskatāma par jauna Pasaules mūzikas veida radītājiem, ko mēdz saukt par etnisko elektroniku un kurā apvienotas etniskās un elektroniskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Grupa nereti tiek dēvēta arī par etniski introspektīvās ambientās pasaules mūzikas pārstāvjiem.

Deep Africa ir viens no mūziķa projektiem. Tas ir turpinājums 2008. gadā realizētajam projektam Deep Brazil, kurā Mukē, izmantojot chillout ritmu un skaņu sintēzi, ļāva saklausīt Brazīlijas lietus meža smalkās noskaņu nianses. Projekts Deep Africa aizsākās pirms pāris gadiem, kad Mukēt sastapa dziedātāju Bliku Beisī no Kamerūnas.

Iedvesmojoties no šī dziedātāja muzicēšanas un burvīgās afrikāņu ģitāras spēles, arī radās projekts.Deep Africa atklāj šim kontinentam raksturīgo reliģisko rituālu un dziedāšanas iezīmes, uzbur bezgalīgas vējā plūstošu smilšu ainavas un mūžīgus plašumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: