Jaunrades nama salonā apskatāma Teodora Rūdolfa Glaubica fotogrāfiju izstāde, bet 28.novembrī paredzēta arī tikšanā ar pašu autoru.

Izstādi noformējis un iekārtojis Ventspils Jaunrades nama foto kluba pasniedzējs Andris Rebhūns. Fotogrāfijas varēs apskatīt līdz 1.janvārim.

Teodors Rūdolfs Glaubics dzimis 1921.gadā Ventspilī un lielai daļai ventspilnieku pazīstams kā pulksteņmeistars, izcils sava aroda pratējs. No darba brīvajā laikā T.R. Glaubics aizrāvies ar fotografēšanu, darbojies tā laika Ventspils fotoklubos: Latvijas Republikāniskās Arodbiedrību padomes Ventspils kultūras nama fotoklubā „Moments” un zvejnieku kolhoza „Sarkanā bāka” kultūras nama „Jūras vārti” fotoklubā „Neptūns”. Ar savām fotogrāfijām piedalījies izstādēs un konkursos, saņēmis diplomus un balvas.

Atverot T.R. Glaubica fotogrāfiju albūmus un portfolio mapes redzams, ka fotografēts pagājušā gadsimta otrajā pusē ar analogajiem fotoaparātiem un fotogrāfijas pašrocīgi kopētas uz sudraba-želatīna fotopapīra, kas mūsdienās pati par sevi jau ir vērtība.

T.R. Glaubics ir kaislīgs ceļotājs un savā laikā ar motociklu apceļojis Latvijas un Lietuvas skaistākās vietas, tās iemūžinot fotogrāfijās. Autoram izdevies iemūžināt leģendāro Staburaga klinti, un šī fotogrāfija ir izstādes vadmotīvs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: