Ventspils muzejs novembrī piedāvā jaunu muzejpedagoģisko programmu ciklā Daba un vēsture, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi (Slīteres Nacionālo parku).

Brīdī, kad rāpotāji un čāpotāji lēnām taisās uz ziemas guļu, Ventspils muzejs piedāvā ielūkoties pirmo sauszemes mugurkaulnieku rosīgajā dzīvē. Dabas pētnieks Vilnis Skuja sola iepazīstināt ar Latvijā sastopamajām trīspadsmit abinieku un septiņām rāpuļu sugām, no kurām puse ir aizsargājamas un dažas pat būs sastopamas Muzeja izglītības centrā. Saudzējamas gan ir visas vardes, krupji un čūskas, jo šiem zvēriem ir plāna āda, caur kuru viegli var iedarboties ķīmiski ietekmēta vide. Ziemeļkurzeme gan pagaidām var nebēdāt par abinieku daudzumu, jo pēc pētnieku novērotā, šeit, it īpaši Slīterē un Ances mežos, gana daudz kurkstētāju.

Iespējams, pēc muzejpedagoģiskās nodarbības un lekcijas apmeklējuma kādam tikai nostiprināsies ticība varžu prinčiem vai princesēm, jo tieši abinieki ir pirmie, kuru ekstremitātēm ir pieci pirksti, turklāt ar vardēm tiešām jāapietas uzmanīgi, kā jau īstām dabas princesēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: