Šonedēļ tiks sākta Lielirbes baptistu lūgšanu nama demontāža un pārvešana uz Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju.

Muzejā jau sagatavota vieta, kurā turpmāk atradīsies vēsturiskā dievnama ēka. Šogad ēkas montāžu muzejā plānots pabeigt tiktāl, lai būtu uzliktas spāres. Nākamā gada Vasarsvētkos plānota svinīga ēkas atklāšana.

Ēkas demontāžu un pārvešanu uz muzeju veiks SIA "Ostas celtnieks". Projektā iesaistījies arī projektētājs Agris Lērums un būvuzraugs Vitālijs Svenčs.

Pēc pārvešanas uz muzeju Lielirbes baptistu lūgšanu namā ierīkos ekspozīciju, kuras izveidē ļoti nozīmīgi būs baptistu draudžu dāvinājumi.

Užavas baptistu draudze dāvinās mūzikas instrumentu - restaurējamu harmoniju, ekspozīciju papildinās arī baznīcas soli no Sārnates un Piltenes baptistu baznīcām. Ar Ventspils baptistu draudzes mācītāju Pēteri Tervitu turpinās sarunas par to, kādi priekšmeti vēl būtu iekļaujami ekspozīcijā, lai rekonstruētu interjeru, kāds pirms 100 gadiem bijis sastopams baptistu dievnamos. Īpaši tiks piedomāts par lūgšanu telpas un mācītāja istabas iekārtošanu.

Jau ziņots, ka šī gada februārī tika parakstīts līgums par Lielirbes baptistu baznīcas ēkas pārcelšanu uz Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: