No 22. līdz 27.jūlijam Ventspilī norisināsies jau 8.starptautiskā vokālā meistarklase.

 Meistarklases laikā dziedātāji, vokālie pedagogi un koncertmeistari pilnveidos savas profesionālās iemaņas un iepriecinās publiku ar diviem koncertiem.

Meistarklases dalībniekiem būs iespēja mācīties pie vokālajiem pedagogiem Joy Mammen (Anglija), Lille Pill (Igaunija), Karmene Radovska (Latvija).

Docente Baiba Trinīte (Latvija) vadīs lekcijas par balss aparāta fizioloģiskiem un anatomiskiem aspektiem un iepazīstinās ar jaunākajām metodēm, kā novērst balss problēmas, attīstīt elpu un balss aparātu. Par dažādu stilu interpretāciju un repertuāru ar koncertmeistariem un vokālistiem savā pieredzē dalīsies Māris Skuja (Austrija).

Savukārt ērģeļbūves meistara Jāņa Kalniņa stāstījumu par unikālajām Kurzemes baroka ērģelēm varēs noklausīties ikviens no koncerta apmeklētājiem Ugāles baznīcā, svētdien 24.07. plkst. 17:00. Koncertā programmā ērģeļmūzika ērģelnieka Bo Ingelberga (Zviedrija) izpildījumā un vokālie skaņdarbi.

Trešdien, 27.jūlijā plkst.18 Ventspils muzejā - Livonijas ordeņa pilī - svinīgā meistarklases noslēguma koncertā dziedās labākie meistarklases dalībnieki. Programmā skanēs pazīstamas operu ārijas un dziesmas. Koncertmeistars Māris Skuja.

Starptautiskā vokālā meistarklase Ventspilī ir nozīmīgs pasākums kultūras un izglītības jomā Baltijā, kas jau astoņus gadus pulcē tādus izcilus vokālistus un pedagogus kā Joy Mammen (Anglija), Irina Gavrilovici (Austrija), Māris Skuja (Austrija), Irena Milkeviciute (Lietuva), Pille Lill (Igaunija), Margarita Gruzdeva (Latvija), Aleksandrs Antoņenko (Latvija), Sonora Vaice (Latvija), kā arī daudzus citus pazīstamus un iemīļotus operas māksliniekus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: