Trešdien plkst. 15 Pārventas bibliotēkā atklās Gunas Millersones gleznu izstādi „Dīķi un dārzi”.

Māksliniece Guna Millersone pārstāv Talsu Krūmu mākslas grupas gleznotāju – ekspresionistu daļu. Viņas gleznās nepārprotami klāt ir pati daba, bet viņa ņem no tās to, kas viņai der – dažreiz tā var būt īpaša un piesātināta krāsa, citreiz ēnu vai atspulgu raksts un ritmika, vēl kādreiz – kāda detaļa vai lineāru formu apkopojums.

Pēdējo 2 - 3 gadu darbos elementu kompozīcijas tiek veidotas brīvi un ne gluži dabā. Un, kā vienmēr – gleznotājai ļoti svarīgs ir pats pirmais impulss, kuram viņa ļoti uzticas, jo tas rāda virzienu tam, kas taps. Viņas glezniecība ir emocionāla un ļoti atbrīvota.

 

Guna Milersone ir beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Pedagoģijas nodaļu. Glezno eļļas tehnikā, veidojusi arī instalācijas un objektus, ir izstāžu un projektu kuratore Talsu novada muzejā, kā arī Talsu Krūmu mākslas grupas koordinatore. Izstādēs piedalās kopš 1990. gada un ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

 

Gunas Millersones darbi eksponēti Francijā, Zviedrijā, Dānijā, Holandē, Igaunijā, Vācijā, Čehijā, Lietuvā, Beļģijā, Turcijā.

 

Izstāde Dīķi un dārzi” Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz 2. augustam.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: