Zem spožajām ziemeļu saules debesīm 11. un 12.jūnijā no plkst.12 līdz 16 Ventspilī Livonijas ordeņa pilī pulcēsies bruņinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai sacenstos dažādās cīņu prasmēs un demonstrētu savu cīņas sparu arī citiem.

Turnīrā Lilium Vindaviensis notiks sacensības dažādās nominācijās ar daudzveidīgiem ieročiem, kas šo Ventspils turnīru padara atšķirīgu no citviet notiekošajiem, piemēram, iecerētas cīņas ar koka pusotrrokas zobenu, alšpīsu un pat koka dunci.

Livonijas ordeņa pils pagalmā notiks ne tikai bruņinieku sacensības, bet apmeklētāji varēs arī paši izmēģināt kādus no senajiem ieročiem, šaujot ar loku, metot šķēpu vai veicot kaujas skrējienu ar neganti smagu zobenu rokā. Aktīvākie un veiksmīgākie stafešu veicēji balvā saņems iespēju piedalīties turnīra pirmās dienas noslēguma maltītē (11.jūnijā plkst.20) kopā ar bruņiniekiem.

Pils pagalmu pildīs arī amatnieki, kuru darbnīcās varēs gan nopirkt viņu darinājumus, gan paši apmeklētāji radīt kādas viduslaikiem raksturīgas lietas, piemēram, pie podnieka uzvirpot savu podiņu vai pie ādmiņa uzdarināt savu kabatas nazīša maku. Visu turnīra laiku solījusies muzicēt viduslaiku mūzikas grupa Obscurus Orbis, kopa Vēsturiski aktīvs rūpēsies par dienišķo maizi, kas cepta pēc 14.-15.gs. receptēm un Livonijas ordeņa pils iemītnieki par tikpat nepieciešamo stipruma zupu pasākuma apmeklētājiem.

Pils terasi jau no piektdienas (10.-12.jūnijā) rotās lielziedu īrisi no Aigas Felš-Milbergas kolekcijas, atgādinot savu senāko nosaukumu- zobenlilija un saikni ar turnīra nosaukumu Lilium Vindaviensis(Ventas Lilija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: