7. augustā ”Jūras vārtos” Uģa Prauliņa janais muzikālais projekts "Opera Ficta".

Muzikālais projekts iecerēts kā brīvs ceļojums laikā, kas latviešiem nesa gan pamatotas, gan arī iluzoras varenības sajūtu. Tas ir laiks, kad uz Hercoga Jēkaba ekonomisko un politisko sasniegumu fona ļaudis izdzīvoja Trīsdesmitgadu kara, gan Poļu zviedru kara un asās protestantu un katoļu cīņas sekas. Bet – šis laiks radīja apstākļus interesantam un daudzveidīgam kultūru sajaukumam, kas bagātināja dzīvi un mūsu kultūras vēstures kopainu.

Operā būs eksotiski Āfrikāņu un Karību salu motīvi, turku un krievu melodijas, arī Angļu shanty – jūrnieku dziesmu elementi, kas sakņojas britu un īru tautas mūzikā.

Dzirdēsim arī latviešu tautas mūziku, jo mūsu ceļotāji spēku smelsies savās dzimtajās sētās, kurās skanēs dziesmas un svinēs svētkus.

Izrādes vizuālo tēlu veidos Maskas teātra elementi, kur galvenā scenogrāfiskā loma būs Ivara Mailīša maskām un tērpiem, mijiedarbojoties ar Mārtiņa Feldmaņa gaismu vīzijām.
Operas ietudējumā piedalīsies Kamerkoris Ventspils un Collegium Musicum Rīga orķestris Māra Kupča vadībā. Solisti – Zigfrīds Muktupāvels, Jānis Kurševs, Kristīne Kārkle un Zane Šmite.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: