Ventspils brīvostas pārvaldes grāmatvede Ieva Klauberga ir Kurzemes jūrmalas meitene – dzimusi un augusi Rojā, bet nu jau gadus desmit dzīvo un strādā Ventspilī. Jūru Ieva nemainītu ne pret ko citu.

Savu dzīvi Ieva nevar iedomāties bez svaigā jūras gaisa, grāmatām un gandarījuma sajūtas, kas rodas sagādājot prieku citiem.

Ventspils brīvostas pārvaldē sākusi strādāt 2002. gadā, sākumā kā praktikante grāmatvedībā, taču Ievas prasmes tika novērtētas, un Brīvostas pārvalde nu jau septiņus gadus ir viņas darba vieta. Ieva nodarbojas ar Eiropas fondu finansēto projektu grāmatvedību, galvenokārt strādā ar Kohēzijas fonda projektiem. Ieva stāsta, ka skaitļu dēļ nebūt nav jāslīgst rutīnā, tieši otrādi – darbs viņai rada gandarījumu. Katrs projekts ir līdzīgs iepriekšējam, taču reizē arī atšķirīgs. Tāpēc ir interesanti izdomāt, kā katru projektu un tā finansējumu grāmatvedībā labāk un pareizāk uzskaitīt, tas ir, tā, lai būtu apmierināti visi projektā iesaistītie darbinieki. Strādājot ar projektiem, šabloniem nav vietas. Līdz ar to savu radošo pieeju var atrast arī grāmatveža darbā.

Vasarās gandrīz katru vakaru Ieva dodas peldēties jūrā. Savukārt skrējiens ik pārdienas viņai ir kā meditācija, jo skrienot ir laiks pārdomām, sarunai ar sevi, kā arī tā ir lieliska iespēja saņemt pamatīgu un spēcinošu svaiga gaisa devu. Nodarbības aerobikas zālē viņai neesot piemērotas. Dvēseles barība Ievai ir grāmatas. Tās sniedz piepildījumu un gandarījumu. Reizēm apzināti vai neapzināti izvēlēta grāmata palīdz rast atbildes uz sasāpējušiem, aktuāliem jautājumiem un sniedz risinājumus dažādām dzīves situācijām. Diemžēl grāmatu lasīšanai Ievai neatliek īpaši daudz brīvā laika, taču pienāk brīži, kad viss tiek nolikts malā un viena diena veltīta tikai šai nodarbei. Viena no pēdējām grāmatām, kura pēc izlasīšanas atstājusi patīkamu pēcgaršu, pārdomas un dzīvei noderīgas atziņas, ir Viljama P. Janga Būda.

Atziņa, kuru Ieva jau daudzus gadus pieņēmusi par savu:

Ik diena ir jauna dzīve. Tu to pieņem, kāda tā ir. Tu maini to, ko spēj mainīt. Ja tu to nespēj mainīt šodien, tu to mainīsi, kad pienāks laiks.

Un vēl...

Ik rītu sagaidi ar smaidu!

Priecājies par katru jaunu dienu kā par dāvanu!

Pabeidz vakar nepabeigtos darbus šodien!

Tu neesi dzimis, lai ciestu neveiksmi!

Esi pats sev iedvesmas un enerģijas avots! (Ogs Mandino)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: