11.maijā, plkst. 19 Ventspils kultūras centrā kā literāri muzikāla meditācija par mīlestības tēmu izskanēs koncertprogramma „Rožu dziesmas”.

Koncertā savu mīlestību mūzikā izdziedās un izspēlēs vokālā grupa „Putni” (vadītāja A.Dreģe) un Iveta Romancāne (soprāns). Savukārt instrumentālās epizodes -koklētājas Andas Eglītes un pianistes Aijas Ziņģītes izpildījumā . Literāro darbu fragmenti - Antonijas Apeles režijā.

Programmas veidotāji iedvesmojušies no „Ave Maria” lūgšanu muzikāli stilistiskās daudzveidības un skaistuma. Skanēs O. Harkavija, J. S. Baha-Guno, G. Holsta, J. Ābola, A. Pjacollas, F. Pulenka, A. Solēra, M. Ravēla, kā arī citu komponistu skaņdarbi.

Vokālā grupa „Putni” dibināta 1993. gadā. To veido astoņas dziedātājas, kuru meistarības novērtējums ir piedalīšanās starptautiskos profesionālās mūzikas festivālos Latvijā, Vācijā un Francijā, kā arī koncertos Somijā, Zviedrijā, Austrālijā, Francijā, Japānā, ASV un Latvijā.

Grupas „Putni” repertuārā ir dažādu laikmetu un stilu skaņdarbi, taču īpašu vietu tajā ieņem XX gadsimta mūzika – no akadēmiskās mūzikas līdz World, ambient un rokmūzikas kompozīcijām.

Vokālā grupa slavena ar drosmīgiem eksperimentiem mūzikas jaundarbu izpildīšanā (grupas kontā ir vairāk kā 60 pasaules pirmatskaņojumu) kā arī oriģinālām konceptuālām koncertprogrammām gan kopā ar izciliem Latvijas, gan ārzemju mūziķiem. Izdoti seši kompaktdiski.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: