Gan BK "Ventspils", gan "Ventspils Augstskolas" basketbolisti tikuši pie otrajām uzvarām savās ssērijās, tā nonākot soļa attālumā no, attiecīgi, LBL 1. divīzijas fināla un 2. divīzijas zelta.

"Studenti" savā laukumā uzņēma BAA Rīga komandu, kas pirms dažām dienām savā laukumā bija spējusi panāk sērijā izlīdzinājumu 1:1. Šķiet, jaunie ventspilnieki pirmajās trīs ceturtdaļās vēl dzīvoja atmiņās par Rīgā piedzīvoto zaudējumu un darbojās pagalam pasīvi. Tas gan neglāba no nonākšanas zaudētājos, turklāt viesi tika pat pie 13 punktu pārsvara.

Kājām gaisā viss sagriezās pēdējā ceturtdaļā, kad mājinieki veiksmīgu darbību aizsardzībā apvienoja arī ar veiksmi uzbrukuma un strauji deldēja mīnusus. Divas reizes tālmetienus realizēja Mārtiņš Rugājs, trīnīti iemeta arī Dāvis Čoders un VeA jau bija pavisam tuvu. Vairāki viesu spēlētāji pameta laukumu piezīmju dēļ, bet nervozajjā galotnē pārāki izrādījās mājinieki - 73:69. Līdz ar to VeA sērijā l;idz trim uzvarām izvirzījās vadībā 2:1.

Soļa attālumā no LBL fināla tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas pēc ne īpaši sekmīga pirmā puslaika (34:41), otrajā krietni uzlaboja savu spēli un galu galā svinēja paŗliecino;su uzvaru. Pēdējā ceturtdaļā baroni gan spēja parūpēties par intrigu, tomēr izšķirošajos brīžos labāk nospēlēja ventspilnieki - 72:63 mačā, 2:0 sērijā. Trešais mačs risināsies Ventspilī sestdien, bet 1.maijā trešo pusfināl maču aizvadīs VEF un Liepājas lauvu basketbolisti, kuru cīņā rezultāts kļuvis 1:1.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: