Sestdien, 30.aprīlī, plkst.12 ­15 Livonijas ordeņa pils pagalmā notiks glezniecības plenēra Agrīnais reālisms II darbu izstāde un Mākslas tirgus.

Ventspilī patlaban ieradušies mākslinieki, lai līdz nedēļas beigām gleznotu pilsētvidē un radītu savu materiālo un arī nemateriālo pienesumu pilsētas kultūras dzīvei. Šogad plenērā Agrīnais reālisms II strādā: Aija Zariņa(Rīga), Dita Lūse (Rīga), Gunta Kalsere (Talsi), Mārīte Kluša (Ventspils), Sarmīte Caune (Ventspils), Laimdota Junkara (Ugāle), Aija Bāliņa (Rīga), Patrīcija Brekte (Rīga), Gita Jankovska (Ventspils), Jāzeps Pīgoznis (Rīga), Andris Vītols (Talsi), Edmunds Lūcis (Rīga), Edgars Mucenieks (Lielvārde) un Pēteris Taukulis (Liepāja).

Plenērs noslēgsies 30.aprīlī ar mākslinieku kopīgo brīvdabas izstādi pils pagalmā, kurā būs iespēja apskatīt ne tikai tās studijas, kas tiks atstātas Ventspilij, bet arī visus plenērā tapušos darbus. Plenērs Agrīnais reālisms notiek otro gadu un pēc mākslinieku atzinuma – vērtīgs sava norises laika dēļ, jo nekur citur Latvijā tik agri plenēri nenotiek. Pavasara agrums ir pateicīgs gleznošanai brīvā dabā- viss vēl ir caurspīdīgs un lapu zaļums neaizēno ainavu.

Daži no plenēra dalībniekiem radīs arī sabiedriskās aktivitātes, piemēram, māksliniece Patrīcija Brekte 27.aprīlī plkst.17:00 Jaunrades nama semināru telpā stāstīs par animāciju un demonstrēs savu un Aijas Bley režisēto filmu. Savukārt, Aija Zariņa arī 27.aprīlī, plkst19:00 vadīs vienu nodarbību Tēlotājas studijas audzēkņiem Jaunrades nama studijas telpās.

Sestdien Livonijas ordeņa pils pagalmā plkst.12 aicināti visi, kas nodarbojas ar mākslu - gan profesionāli mākslinieki, gan studiju audzēkņi vai vienkārši mākslas gaisa pārņemtie. Mākslas tirgū varēs vaigā satikt glezniecības plenēra dalībniekus, varēs pirkt un mainīt, skatīt ar acīm un pat apostīt vēl svaigās Ventspils pilsētvidē tapušās bildes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: