2009. gadā teātra nama Jūras vārti dzīvē notika būtisks pavērsiens – tika noslēgta vērienīga rekonstrukcija, kas novecojušo kultūras namu pārvērta modernā kultūras pasākumu norises vietā. 15. maijā ikviens gaidīts uz teātra nama 15 gadu jubilejas lielkoncertu.

Īpašā svētku programma atklās iemīļoto mākslinieku dažādību, kuri šo gadu laikā kāpuši uz Jūras vārtu skatuves. Koncertā piedalīsies daudzi populāri mūziķi un dziedošie aktieri: Intars Busulis, Dita Lūriņa, Raimonds Celms, Marija Naumova, Normunds Rutulis, grupa Citi zēni, Veronika Plotņikova, Ilona Bagele, Artis Robežnieks, Karīna Tatarinova, Edgars Pujāts, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Puķe, Elīna Vāne, Ģirts Rāviņš, Baiba Vanaga un citi. Koncertu vadīs Mārtiņš Kanters. Jubilejas lielkoncertu veido producents Aigars Dinsbergs un režisors Valdis Pavlovskis, kuri neslēpj, ka sagatavošanās darbā izaicinājumu netrūkst.

Ventas Balss sazinājās ar lielkoncerta režisoru Valdi Pavlovski, lūdzot pastāstīt plašāk par gaidāmo notikumu. «Koncertā uzstāsies gandrīz visu Latvijas teātru mākslinieki, kas ir viesojušies uz šīs viesmīlīgās skatuves. Tāpat populārie mūziķi, kas uzstāsies jubilejas reizē, ir cieši saistīti ar Ventspili, piemēram, Intars Busulis, Marija Naumova, Normunds Rutulis. Svētku programmā ir izvēlēts populārākais un nozīmīgākais, kas teātra nama apmeklētājiem ir piedāvāts,» norāda pasākuma režisors. Pavlovskis ir pārliecināts, ka svētki ir domāti tam, lai tos svinētu, tādēļ jubilejas koncerts būs pietiekami inovatīvs, atskatoties uz aizvadītajiem piecpadsmit gadiem, tas būs ar vieglu humora devu un sirsnīgu sentimenta nokrāsu, ņemot talkā arī mūsdienīgo mākslīgo intelektu. Tas palīdzēs pasākuma vadītājam Mārtiņam Kanteram, kurš ir ne tikai labs dziedātājs, bet arī aktieris. Īpašais mākslīgā intelekta rīks Jubilejas kalendārs starp populāru mākslinieku priekšnesumiem ļaus atskatīties uz teātra nama vēstures spilgtākajiem mirkļiem. Ar rīka palīdzību skatītāji saņems sveicienus no dažādām vietām Latvijā, Eiropā, pasaulē. Tie mākslinieki, kuri nevarēs ierasties uz koncertu personīgi, būs virtuāli klātesoši, norāda režisors. «Mākslīgais intelekts saņems dažādus uzdevumus – mainīs vizuālos tēlus un runās dažādu populāru aktieru un dziedātāju balsīs. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs salīdzināt, kura veikums ir labāks – dzīva cilvēka vai mākslīgā intelekta. Jubilejas kalendārs ļaus izveidot bagātīgu koncertprogrammu ar visiem labi zināmām un līdzi dziedamām dziesmām. Jubilejas kulminācijā iecerēta virtuālā kora apsveikuma dziesma un virtuālā uguņošana. Pārsteigumu netrūks,» sola Pavlovskis. Režisors aicina skatītājus būt gataviem tam, ka «pasākums būs pagarš, bet tas noteikti nebūs nogurdinošs».

Aigars Dinsbergs, producents: «Ak Dies, cik daudz fantastisku prieka, emociju brīžu, siltas, gaidošas un dodošas skatītāju mīlestības piedzīvots šo aizvadīto gadu laikā uz Jūras vārtu skatuves! Gan mūsu ikgadējos rudens valsts svētku koncertos, gan teatralizētajās koncertprogrammās un mūziklu izrādēs. Un esmu pilnīgi pārliecināts, ka līdzīgu emociju pārņemti ir arī citi kolēģi, kuriem gribas atkal un atkal šeit atgriezties. Man kā īstam kurzemniekam par to ir liels prieks. Taču labās sajūtas rada ne jau pati māja, bet cilvēki, kuri iedod tai elpu, sirdspukstus un asinsriti. Tā ir lielākā vērtība. Vienmēr saglabājiet to! Lai Jūras vārtus par otrajām mājām sauc ikviens – gan tie, kas zālē, gan tie, kas mirdz rampas ugunīs. Ar lepnumu varu teikt, ka esam draugi jau kopš Jūras vārtu pirmsākumiem!»

Jubilejas lielkoncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu. Biļetes iegādājamas teātra nama Jūras vārti un koncertzāles Latvija kasēs, kā arī visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Pilsēta Pirms 2 nedēļām, 3 dienām

    Kaut kā jocīgi, ka uzņēmuma, kurš rīko pasākumus jubilejas pasākumu rīko divi pieaicināti cilvēki.
    Tiešām paši nav spējīgi parādīt ko māk?
    Un koncerts izskatās, ka būs Latvijas radio 2 tiešraide.
    Daudz mākslinieki un savā starpā nesaistītas dziesmas.
    Vai, tad labāk nebija uzaicināt vienu mākslinieku ar labu koncertu nevis taisīt rasolu.
    Ne vienmēr kvantitāte nozīmē kvalitāti.

  • -2
    SIA "Kurzemes filharmonija" Pirms 2 nedēļām

    Labdien! Kopš rekonstrukcijas 2009. gadā teātra nams "Jūras vārti" kļuvis par modernu un nozīmīgu kultūras pasākumu vietu Ventspilī. Šī gada 15. maijā ikviens ir gaidīts uz teātra nama "Jūras vārti" 15 gadu jubilejas lielkoncertu, kur vienuviet satiksies visu paaudžu populāri mūziķi un Latvijas teātru dziedošie aktieri. Mēs parādīsim iemīļoto mākslinieku dažādību, kuri šo gadu laikā ir kāpuši uz teātra nama skatuves. Tāpat mūziķi, kas uzstāsies jubilejas reizē, ir cieši saistīti ar Ventspili, piemēram, Intars Busulis, Marija Naumova. Svētku programmā ir izvēlēts repertuārs no koncertiem un teātra izrādēm, kas teātra nama apmeklētājiem ir piedāvāts šo gadu laikā - izskanēs visiem labi zināmās un līdzi dziedamās dziesmas. Svētki ir domāti tam, lai tos svinētu, tādēļ jubilejas koncerts būs inovatīvs un ar vieglu humora devu. Ar sirsnīgu sentimenta nokrāsu atskatīsimies uz aizvadītajiem piecpadsmit gadiem. Novēlam visiem priecīgus svētkus! Uz tikšanos teātra namā "Jūras vārti".

  • 0
    Heinrich Pirms 2 nedēļām

    >>SIA "Kurzemes filharmonija"
    Vai ta Busulis repertuārā iekļaus arī kādu dziesmu krieviski?

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 2 nedēļām, 3 dienām

    Drīzāk gan vajadzētu kā sēru dienu atzīmēt "rekonstrukcijas " sākuma datumu.
    Tagadējais nams ne tuvu nestāv klāt vecajiem,labajiem "Jūras vārtiem"...

  • 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Kā tur Liepiņ' Edžs dziedāj:
    "...cik pelīšu ir ķerts,
    cik šnabīša ir dzerts"
    tajos vecajos "Jūras vārtos" :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: