Sestdien, 9. septembrī, Ventspilī norisināsies Kurzemes Dzejas dienu pasākumi, kuros pulcēsies dzejdari no visas Kurzemes. 2023. gadā Kurzemes Dzejas dienas norisinās 25. reizi. Godinot Imanta Ziedoņa 90. jubileju, Kurzemes Dzejas dienu vadmotīvs Ventspilī būs ''Garainis''.

Dzejas dienu pasākumi būs dažādi un norisināsies bibliotēkās, muzejos un par zinātnes centrā VIZIUM. Kurzemes Dzejas dienas sāksies plkst. 11.00 ar pasākumu “Garainis” Pārventas bibliotēkā. Vispirms atklās izstādi “Plenērs flokšos”, kurā būs skatāmi Popes muižas plenēra dalībnieku Daigas Krūzes, Kristīnas Keires, Ievas Rupenheites un Jāņa Kupča darbi. Tam sekos diskusija par jaunradi, ko vadīs Dace Vašuka, Ievas Rupenheites dzejas lasījumi. Muzikālu baudījumu sagādās Maija Kalniņa, izpildot dziesmas ar Kurzemes Dzejas dienu tēva Olafa Gūtmaņa un savu dzeju.

Plkst. 13.30 Gāliņciema bibliotēkā savu dzeju bērniem lasīs dzejniece, savulaik Gāliņciema bibliotēkas vadītāja Iveta Dārzniece-Tarvida. Savukārt plkst. 14.30 turpat netālu Herberta Dorbes muzejā dzeju tāmnieku mēlē lasīs Laura Vinogradova.

Plkst. 16.00 ar dzejas lasījumu pilī Kurzemes Dzejas dienās piedalīsies Andris Akmentiņš, bet dzejas dienu noslēgumā plkst. 17.00 zinātnes centrā VIZIUM savu dzeju lasīs Jānis Vādons un varēs piedzīvot Kurzemes dzejnieku lasījumus uz jumta.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Par godu Kurzemes Dzejas dienām jaunieši būs aicināti piedalīties video konkursā #VentspilsBrivosta_atbalsta_dzeju, izveidojot un publicējot sociālajos tīklos TikTok, Instagram vai Facebook video par tēmu “Dzeja un es”, izmantojot tēmturi #VentspilsBrivosta_atbalsta_dzeju. Konkursu izsludinās 4. septembrī Ventspils bibliotēkas sociālo tīklu kontos. Konkursu finansiāli atbalsta Ventspils brīvosta. Video, kas sasniegs visvairāk atzīmes “patīk”, iegūs naudas balvu.

Kurzemes Dzejas dienas ir ikgadējs, tradicionāls notikums, kas norisinās kādā no Kurzemes pilsētām. Dzejas dienās pulcējas dzejnieki no Ventspils, Liepājas, Tukuma, Saldus, Kuldīgas un Talsu novadiem.

Kurzemes Dzejas dienas 2023 organizē Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Ventspils muzeju, Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju un biedrību “Siets”.

Notikumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions, Latviešu vēsturiskās zemes, Ventspils brīvostas pārvalde, Viesturs Tīle, SIA “Bucher Municipal”, SIA “ARB Pope”, SIA “Jāņlejas”, SIA “Molits”, Popes veikals “Citro” un PSIA “Ventspils Reiss”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: